Ayetullah Hatemi: Amerika KOEP’den sonra da komplolarını sürdürecek

  • 11 Ekim 2015
  • 1.009 kez görüntülendi.
Ayetullah Hatemi: Amerika KOEP’den sonra da komplolarını sürdürecek

İran Uzmanlar Meclisi üyesi Ayetullah Seyyid Ahmed Hatemi İran’ın Kum kentinde yapılan toplantında yaptığı konuşmada Amerika’nın KOEP’den sonra da komplolarını bırakmayacağını belirtti.

Düşmanların inançsal temelleri hedef aldığını dile getiren Ayetullah Hatemi dini ilke ve inançların korunması gerektiğini vurguladı.

Yabancı televizyonların İran’ın dini yaşam tarzını hedef tahtasına oturttuğuna işaret eden Ayetullah Hatemi “O tür televizyon kanalları kendi yaptıklarından memnun olsalar da biz onları önlemeliyiz” diye ifade etti.

Düşmanın fizikselü siyasi, güvenlik ve kültürel açıdan sızmaya çalıştığını, kültürel sızmanın ise en tehlikeli olduğunu aktaran Ayetullah Hatemi “Bu sızmalara karşı koymak için özellikle Muharrem ayında istikbara karşı olma, Aşura kültürü, direniş ve velayetçilik kültürünü pekiştirmeliyiz” diye açıkladı.

Amerika cinayetlerinden de örnekler veren Ayetullah Hatemi “60 yıllık cinayetler ve Yemen, Bahreyn ve Suriye’de Amerika’nın yeşil ışığıyla işlenen cinayetleri görmezden gelemeyiz” açıklamasında bulundu.

Amerika’nın geçen 50 yılda 25 ülkeye direkt veya dolaylı olarak saldırdığının altını çizen Ayetullah Hatemi “Amerikalılar saldırgan huylu oldukları için KOEP’den sonra da komplolarını devam edecekler” diye ifade etti.

2009 olaylarında düşmanın halkı Rehberden ayırmaya çalıştığına da işaret eden Ayetullah Hatemi, Mina olayının yaşanması ile ülkede gerçekten Muharrem ayının yaşandığını belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.