Ayetullah Hatemi: Avrupa’ya bel bağlamamak gerekir

  • 06 Ekim 2017
  • 1.368 kez görüntülendi.
Ayetullah Hatemi: Avrupa’ya bel bağlamamak gerekir

Avrupa’nın İran’ı ABD’ye tercih etmeyeceğini belirten Tahran Cuma Namazı Hatibi Ayetullah Hatemi, İranlı yetkililerin Allah’a ve millete güvenmesini tavsiye etti.

Tahran Cuma Namazı’nda konuşan geçici Hatip Ayetullah Ahmed Hatemi, değerli İran halkının Muharrem ayı matem merasimleri ile Şehid Mohsen Hoceci’nin cenaze törenine yaptığı coşkulu katılımını takdir ederek Aşure kültürüyle yetişen İranlıların artık hiçbir zaman sefalete düşmeyeceğini belirtti.

İran’ın da bir tarafı olduğu nükleer anlaşmaya değinen Ayetullah Hatemi, “ABD, nükleer anlaşmayı her açıdan ihlal etmiştir. Onların anlaşma üzerinde yeniden müzakere yapılacağına ilişkin iddialarına karşı yetkililerimiz bir daha bo konuda diyalog gerçekleşmeyeceğini bildirdi ve bu da İran halkına yakışacak bir tavırdı” ifadelerinde bulundu.

Yetkililere hitap eden Cuma Namazı Hatibi sözlerine şunları da ekledi: Avrupa’ya bel bağlamak yerine ilk başta Allaha ve sonra ise millete dayanın. Avrupa, İran ile ABD arasında kesin şekilde ABD’yi seçecektir, bu yüzden onlara güvenmeyin.

IKBY’deki referanduma da değinen Ayetullah hatemi, “Irak Kürdistanı yetkilileri kimseyi dinlemeden bu hain girişimi yaptılar. Fakat ABD dahil dünya bu referandumu resmiyete tanımadı. Siyonistler bile resmi şekilde destek vermedi. Yetkililerimiz İran, Irak ve Türkiye arasında oluşan birliği birer fırsat olarak kullanıp bu girişimin kökünü kazmalılar” şeklinde konuştu.

ABD’deki Las Vegas terör saldırısını da hatırlatan Tahran Cuma Namazı Hatibi sözlerinin bir diğer kısmıonda ise şöyle dedi: Biz İran olarak suçsuz insanların ABD ve Yemen dahil dünyanın her tarafında öldürülmesini kınıyoruz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.