Ayetullah Hatemi: Fransızlar ektiklerini biçti

  • 20 Kasım 2015
  • 963 kez görüntülendi.
Ayetullah Hatemi: Fransızlar ektiklerini biçti

Tahran Cuma Namazi Geçici Hatibi, “Fransızlar rüzgar ekip fırtına biçti” dedi.

Tahran Cuma Namazı Geçici Hatibi Ayetullah Hatemi, bugün Tahran Cuma Namazı hutbelerinde Paris olaylarına değinerek, “Fransa’da yaşanan terör olaylarını kınıyoruz. Fransa, ektiğini biçti” diye ifade etti.

IŞİD ve ve diğer tekfirci terör örgütlerinin İslam ile mücadele etmek için oluşturulduğunu belirten Ayetullah Hatemi, “Bunların ortaya çıkışı İslami Uyanış’ın yaşandığı günlerdi ve misyonları İslam’ı zedelemektir” diye konuştu.

Bu tür terör örgütlerinin şimdiye kadar İsrail aleyhine bir kelime bile kullanmadıklarını aktaran Ayetullah Hatemi, “Bunların yaralıları bile İsrail tarafından tedavi ediliyor. Netanyahu açıkça IŞİD’in İsrail’e hizmet ettiğini ve müslümanları birbirine düşürdüğünü söyledi” diye açıkladı.

IŞİD ve diğer terör örgütlerinin İslam için resmi bir görevleri bulunduklarını kaydeden Ayetullah Hatemi, “Onların orta kesiminin ise beynini yıkamışlar” diye vurguladı.

Tekfircilerin cinayetlerinin kınanması gerektiğinin altını çizen Ayetullah Hatemi, “Müslümanların camilerini ateşe verilmesi de kınanmalıdır. Fransa’da yaşanan terör, kendilerinin ektiği rüzgarın fırtınaya dönüşmesiydi” açıklamasında bulundu.

Fransa ve Batı yetkililerine seslenen Ayetullah Hatemi, “Geçen 5 yılda Suriye halkının başına neler getirdiniz? Şimdi ise güvensizliğin tadını çıkarıyorsunuz. Siz teröristlerin sığınağı ve barınağısınız” diye belirtti.

Batı’nın terörist besleyen bir kimliğe sahip olduğunu söyleyen Ayetullah Hatemi, “Avrupa ve Amerika’ya göre iyi ve kötü terör vardır. İsrail’in terörü iyidir ancak Fransa’da yaşana terör kötüdür. Lübnan’da terör olayı yaşandı ancak kimse kınamadı” diye bildirdi.

Bu tür ayrımcılıkların zaten terörün beslenmesine neden olduğuna işaret eden Ayetullah Hatemi, “IŞİD insanlık için bir tehlikedir. Bu huyunuzu bırakın da samimice terörizmle mücadele edin” diye konuştu.

Terörle mücadele eden ülkenin sadece İran olduğunu da dile getiren Ayetullah Hatemi, “Dünya IŞİD karşısında birleşmeli ve güvenliği sağlamalıdır” diye ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.