Ayetullah Hatemi: Hiçbir ülke İran’a ters bakamaz

  • 01 Nisan 2017
  • 1.160 kez görüntülendi.
Ayetullah Hatemi: Hiçbir ülke İran’a ters bakamaz

Tahran’ın İmam Humeyni Musellası’nda gerçekleşen cuma namazında konuşan Ayetullah Hatemi, hiçbir ülkenin İran’a ters bakacağına izin verilmeyeceğeni açıkladı.

Tahran Cuma Namazı Hatibi Ayetullah Seyyid Ahmet Hatemi, “Önümüzdeki sene boyu, Cuma namazı hutbelerinde dini yaşam koşulları konusunda konuşmayı planlıyorum” diye konuştu.

Ayetullah Hatemi sözlerini şöyle sürdürdü: Şimdiye dek yaptığımız tüm askeri tatbikatlar, dini öğretiler kapsamında gerçekleşti ve İslam İnkılabı’nın zaferinden beri hiçbir ülkeye zarar vermedik ve vermeyeceğiz, ancak bize ters bakan herhangi bir ülkeye karşı cevabımız da çok sert olacaktır.

Ürdün’deki Arap Birliği oturumunu eleştiren Ayetullah Hatemi, “Bu oturumda iki büyük yanılma vardı. Birincisi işgalci Siyonist Rejim’i meşru olarak tanımaktı, ikincisi ise İran’a ait 3 adaya ilişkin gerçek dışı iddialarıydı. Bu adalar İran’ındır ve bunlara elini uzatanlar sert bir cevap alacaklar” ifadelerinde bulundu.

Cuma Namazı Hatibi, Suudi Arabistan’ın Yemen’e yönelik gerçekleştirdiği saldırıların ikinici yıldönümüne değinerek, sözlerine şunları ekledi: Bu sürede toplam 32 bin kişi hayatını yitirip veya yaralandı. Siyonistler bu cinayetlerden dolayı mutluyken ABD’de onları tahrik ediyordu ve bunlara ilave uluslararası kuruluşlar da sessiz kaldı. Suudilerin İslam’a daha fazla zarar vermemelerini tavsiye ediyoruz.

Düşmanın ekonomik alana odaklandığını hatırlatan Ayetullah Hatemi, “İnkılap Rehberi’nin buyruklarına göre, düşmanın bu girişimine karşı tek çaremiz direniş ekonomisidir. Yeni yılın üretim ve istihdam olararak adlandırılması yetkilileri bu amaç doğrultusunda yönlendirmiş oldu” şeklinde konuştu.

Cuma Namazı Hatibi, gelecek aydaki seçimlere işaret ederek, şu açıklamalarda bulundu: Hepimiz tüm varlığımızla İslami düzenin daha da güçlü olmasına çalışmalıyız. Cumhurbaşkanlık ve şehir konseyleri seçimleri de bu konuyla ilgilidir. Seçimlerdeki adaylardan da İslami koşullar çerçevesinde ahlak ve kanuna uyup birbirine haksızlık yapmamalarını tavsiye ediyorum.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.