Ayetullah Hatemi: İmam Hamaney, İmam Humeyni gibi Amerika’yı büyük şeytan olarak biliyor

  • 23 Ekim 2015
  • 931 kez görüntülendi.
Ayetullah Hatemi: İmam Hamaney, İmam Humeyni gibi Amerika’yı büyük şeytan olarak biliyor

Dünya Mustazafları Rehberi İmam Ayetullah Hamanei’nin İran Cumhurbaşkanı Ruhani’ye yazdığı tarihi mektuba işaret eden Tahran Cuma Namazı Hatibi, Rehberin nükleer anlaşmayı (Kapsamlı Ortak Eylem Planı) şartlı olarak onayladığını vurguladı.

Bu haftanın Tahran Cuma namazı Ayetullah Ahmed Hatemi’nin imamlığıyla eda olundu. Hutbesinde, “Kapsamlı Ortak Eylem Planı” sonrasında düşmanların hala seçenekler masada olduğu söylemlerine işaret eden Ahmed Hatemi, düşmanların Kerbela ve Aşura ruhunu taşıyan İran milletini tanıyamadıklarını ifade etti.

Tahran Cuma Namazı Hatibi, Dünya Müslümanları Rehberi İmam Ayetullah Hamanei tarafından nükleer anlaşma(Kapsamlı Ortak Eylem Planı) hususunda Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’ye yazılan tarihi, dakik ve derin mektuba işaret ederek, söz konusu mektupta İran’ın hala temel tutumlarına bağlı olduğuna mesajı taşıdığına vurgu yapıldığı gibi devrimci gücüne güç katığını dile getirdi.

Rehber’in mektubunda Amerika’ya nefret duygusunu bariz olduğunu, İmam Hamanei’nin ise rahmetli İmam Humeyni gibi Amerika’yı büyük şeytan olarak bildiğini söyledi.

Söz konusu mektupta İslam İnkılabı Rehberi tarafında dile getirilen konuları hatırlatan Ayetullah Ahmed Hatemi, yaptırımların altyapısı kalıcı olduğuna dair herhangi bir söylemin nükleer anlaşmaya(KOEP) aykırı olduğunu, gelecek sekiz yıl süresince teröristlere destek verildiği veya insan hakları konusu gibi konular ortaya konulduğu ya da yeni yaptırımlar uygulandığı takdirde nükleer anlaşmaya aykırı olarak değerlendirileceğini konuşmasına ekledi.

Tahrn Cuma Hatibi, Rehber’in emriyle nükleer anlşmanın karşı taraftan uygulanıp uygulanmadığına dair bir heyet oluşturulduğunun bilgisini vererek, Rehber’in bu mektubu özellikle son iki haftada alevlenen tartışmalara son noktayı koyduğunu söyledi.

İmam Ayetullah Hamanei’nin nükleer anlaşmayı(KOEP) şartlı olarak onayladığını vurgu yaparak, bundan sonra yasal olan “Kapsamlı Ortak Eylem Planı”dan sonra sorunların çözülmesi için meydana gelen bu fırsattan yararlanmanın şart olduğunu açıkladı.

Nükleer anlaşmadan 100 gün geçtiğini ve İslam İnkılabı Rehberi’nin bunca günde düşmanların nüfuzu için yetkililere 70 kez ikazda bulunduğunu hatırlatan Tahran Cuma Hatibi Ayetullah Ahmed Hatemi, haber kaynaklardan ve medyadan Amerika’yı olumlu bir çehre olarak göstermekten kaçınmalarını istedi.

Hatemi, Amerika’nın çehresini olumlu olarak göstermek isteyen kimselerin kesinlikle Amerika’nın adamları olduklarını kaydetti.

Hutbesinin diğer bölümünde de Mina faciasına işaret eden Tahran Cuma Hatibi, facianın meydana gelmesinde suçlu olan Suudi Arabistan yönetimin uluslararası mahkemede yargılanması gerektiğinin altını çizdi.

Ahmed Hatemi ayrıca Filistin meselesine işaret ederken, Filistin halkı için ortaya atılan uzlaşma önerilerin bu halkın yeniden esareti anlamına geldiğini, başlayan İntifada’nın yüksek maliyeti özgürlüğe kavuşmak olduğunu dile getirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.