Ayetullah Hatemi: İmam Hüseyin mektebini doğru anlatmakla bu mektebin mazlumiyetini gidermeliyiz

  • 28 Ekim 2015
  • 898 kez görüntülendi.
Ayetullah Hatemi: İmam Hüseyin mektebini doğru anlatmakla bu mektebin mazlumiyetini gidermeliyiz

İran Uzmanlar Meclisi üyesi Ayetullah Hatemi, Tahran’a bağlı Rey şehrinde yaptığı konuşmada düşmanın İmam Hüseyin için düzenlenen yas törenlerini yolundan saptırmaya çalıştığını belirterek, “Düşman, Şia mezhebini küçümsemeyi planlıyor” diye açıkladı.

Bugünkü dünyada Ehlibeyt mektebinin doğru anlatılmasının hayati önem taşıdığını vurgulayan Ayetullah Hatemi “Düşman bu doğrultuda planlarla komplolar hayata geçirmeyi planlıyor, biz ise İmam Hüseyin mektebini doğru anlatmakla bu mektebin mazlumiyetini gidermeliyiz” diye belirtti.

İran halkının İslam İnkılabı düşmanlarının faaliyetleri karşısında uyanık olması gerektiğinin altını çizen Ayetullah Hatemi “İslam İnkılabı düşmanlarının bu inkılabın değerleri ve gerçeklerini değiştirmeye dönük yaptığı çalışmaları önlemeliyiz” diye vurguladı.

Amerika yetkililerinin İran’a karşı takındığı hasmane tutumlarına da değinen Ayetullah Hatemi “Amerika her zaman İran’a karşı askeri seçenekten bahsetse de İran halkı İnkılap Rehberi’nin rehberliği çerçevesinde yüce kalacak” açıklamasında bulundu.

Amerika’nın sürekli İran’ı tehdit ettiğini hatırlatan Ayetullah Hatemi, İran’ın bu ülkenin açgözlülüğü karşısında direnip gücünü onlara göstermesi gerektiğini kaydetti.

İnkılap Rehberi’nin Cumhurbaşkanı’na yazdığı mektuba da işaret eden Ayetulah Hatemi “İnkılap Rehberi İmam Ayetullah Hamanei’nin mektubu toplu bir akıl çerçevesinde kaleme alındı ve bu kritik durumda herkes İnkılap Rehberi ile birlikte olmalı” diye belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.