Ayetullah Hatemi: Kimsenin füze programımıza karışmasına izin vermeyeceğiz

  • 02 Şubat 2018
  • 969 kez görüntülendi.
Ayetullah Hatemi: Kimsenin füze programımıza karışmasına izin vermeyeceğiz

Tahran Cuma Namazı hutbelerinde konuşan Ayetullah Seyyid Ahmed Hatemi, ABD’nin İran karşıtı stratejilerini değerlendirdi.

Tahran Cuma Namazı hutbelerinde konuşan Ayetullah Seyyid Ahmed Hatemi, ABD’nin İran karşıtı stratejilerine işaret ederek, “Obama öncesi Amerikan stratejistler, İran’ın 4 işlevi yerine getirdiği takdirde ülkemz ile ilişkilerinin iyileşmeye yön tutacağını bildirdi; aksi takdirde İran düzenini devirme politikasının izlenmesi gerekir” şeklinde konuştu.

Ayetullah Hatemi sözlerini şöyle sürdürdü: Bu bağlamdaki ilk konu, nükleer anlaşmadır, ancak onlar taahhütlerine uymadan bazı iddialarda bulundu; anlaşma üzerinde yeniden herhangi bir müzakere yapılmayacağını apaçık şekilde söylemek istiyorum. İkinici başlık ise İran’ın füze programı. ABD, Siyonistlerin rızasını kazanmak için savunma amaçlı füze gücümüzü düşürmeye çalışıyor, ancak bu alanda da istediğimiz kadar füze üretip menzilini geliştireceğiz. Kimsenin bu konuya karışmasına izin vermeyeceğiz.

Tahran Cuma Namazı Hatibi ilaveten, “ABD’nin izlediği bir diğer politika da İran’ın Lübnan Hizbullah Hareketi ile Filsitin İslami Direnişi’ni savunmayı bırakmasıdır. Fakat Allah’ın yardımıyla biz bu destekleri de sürdüreceğiz, zira Anayasamızın önemli ilkelerinden biri sayılır. Amerika, büyük Ortadoğu’nun oluşumunu engellediğini öne sürüp bu girişimleri bırakması takdirde ülkemizle iyi ilişkiler kuracağını bildirmektedir. Ancak burada da onlara tokat atmayı başardık; onlar Lübnan, Irak, Suriye ve Yemen’i ellerinde tutmaya çalışıyordu lakin düşmanın bu rüyası kursağında kalacak” ifadelerinde bulundu.

Al Halife’nin Bahreyn’deki tutumuna da işaret eden Ayetullah Hatemi şöyle dedi: Bahreyn Hakimi, Şeyh İsa Kasım’ı vatandaşlıktan çıkartarak tedavi olmasına zin vermiyor; halbuki bu ülkenin hakimleri aslen Bahreynli olmadıklarından dolayı vatandaşlıktan çıkarılmalılar. Onlara İran Şahı’yla aynı kaderi paylaşacağını bildirmek istiyorum.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.