Ayetullah Hatemi: Rehberinde belirttiği gibi 25 yıla kadar İsrail’den hiç bir iz kalmayacak

  • 26 Mart 2016
  • 788 kez görüntülendi.
Ayetullah Hatemi: Rehberinde belirttiği gibi 25 yıla kadar İsrail’den hiç bir iz kalmayacak

Tahran Cuma Namazı Hatibi Ayetullah Ahmet Hatemi, İran milletinin asla istikbarın isteklerine teslim olmayacağını vurguladı.

 İRİB’in haberine göre, Tahran’da Cuma namazını kıldıran Ayetullah Ahmet Hatemi, Amerikalı başkan adaylarının İran’a yönelik savurdukları tehditlere işaretle, Amerika yönetiminin, sözünü tutmayan bir yönetim olduğunu ve küresel istikbar karşısında tek çarenin, direniş olduğunu belirtti.

Ayetullah Hatemi, Amerika ve Batı’ya gönül bağlamanın yanlış olduğunu, çünkü Amerikalı yetkililerin sürekli İran’a karşı yeni yaptırımlardan söz ettiklerini kaydetti.

Korsan rejim İsrail’in bölgede ve Filistin milletine karşı işlediği cinayetleri kınayan Ayetullah Hatemi, bu rejimin gaspçı bir rejim olduğunu, ancak İslam inkılabı rehberi İmam Ayetullah Hamanei’nin belirttiği üzere, 25 yıla kadar İsrail’den hiç bir iz kalmayacağını vurguladı.

Brüksel’de düzenlenen terör saldırılarına da işaret eden Tahran Cuma hatibi, İran İslam cumhuriyetinin, dünyanın neresinde olursa olsun terörü kınadığını belirtti.

Batı’nın Suriye ve Irak’ta teröre karşı çifte standart tutumunu eleştiren Ayetullah Hatemi, bu yaklaşımın facia yaratan bir yaklaşım olduğunu, nitekim şimdi teröristler kendi hamileri olan batılıların başına bela olduğunu ifade etti.

Yeni yılın İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamanei tarafından direniş ekonomisi, eylem ve amel yılı olarak adlandırıldığını hatırlatan Ayetullah Hatemi, direniş ekonomisinin, düşmanların İran ekonomisine darbe vuramayacağı şekilde gelişmesinden ibaret olduğunu vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.