Ayetullah Hatemi: Suudi yöneticileri işledikleri savaş suçundan dolayı yargılanmalılar

  • 14 Ekim 2016
  • 1.027 kez görüntülendi.
Ayetullah Hatemi: Suudi yöneticileri işledikleri savaş suçundan dolayı yargılanmalılar

Tahran cuma namazı hatibi, batılı ülkelerin desteklerinin Suudi rejimi savaş uçaklarının Yemen’de daha fazla cinayet işlemelerine neden olduğunu söyledi.

Tahran cuma namazı hatibi Ayetullah Ahmed Hatemi, Suudi rejimi savaş uçaklarının geçen cumartesi günü matem merasimine düzenlediği, yüzlerce insanın ölümü ve yaralanmasına neden olan saldırı ve cinayete temas ederken, bu durumun bile tek başına ‘savaş suçu’ olduğunu belirterek, ‘Suudi yöneticileri işledikleri savaş suçundan dolayı yargılanmalılar’ dedi.

Tahran cuma namazı hatibi, Amerika ve İngiltere’nin, Suudi rejiminin Yemen’e saldırısında rollerinin olmadığına dair iddialarının da yalan olduğunu çünkü Suudi rejiminin Yemen’e saldırısından önce İngiltere’nin Arabistan’a milyarlarca dolar silah satış anlaşması imzaladığını söyledi.

Ayetullah Hatemi, Amerika’nın başta Yemen olmak üzere bölgede Suudi rejiminin siyasetlerine verdiği desteğin inkar edilmeyecek kadar açık ve net olduğunu belirterek, ”BM genel sekreterinin bile Suudi rejiminin cinayetlerini kınadığını ama savaş suçu listesinden çıkardığını ve bu durumun bile tek başına bu kurumun uluslararası emperyalizmin sultasında olduğunu gösterdiğini’ söyledi.

Ayetullah Hatemi, bugün halkların, dünya halkının hizmetinde olan gerçek bir BM istediğini belirterek; ”Eğer dünyada adalete ve kanuna dayalı bir mahkeme olsa, biliniz ki o zaman kesinlikle Yemen’de cinayet işleyenler suçlu bulunur ve haklarında idam cezası verilirdi’ dedi.

Tahran cuma namazı hatibi, ayrıca bu yıl Irak, Afganistan, Nijerya gibi ülkelerde aşura ve tasua merasimlerine düzenlenen terörist saldırıları da kınayarak, ”düşmanlar bilsinler ki, İmam Hüseyin (S) özgürlük sancağı en zor şartlarda bile dalgalanmaya devam edecektir ve İmam Hüseyin aşıklarının yolu ve hareketi sonsuza kadar devam edecektir” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.