Ayetullah Hemedani: Müslümanlar, izzetlerinin ancak vahdetle sağlanacağını bilmeliler

  • 16 Kasım 2015
  • 834 kez görüntülendi.
Ayetullah Hemedani: Müslümanlar, izzetlerinin ancak vahdetle sağlanacağını bilmeliler

İran’ın Kum kenti taklid merciilerinden Ayetullah Nuri Hemedani, Fransa’nın başkenti Paris’te yaşanan terör saldırısının, batının teröristlere verdiği desteğin bir sonucu olduğunu söyledi.

İRİB’in haberine göre, dün Kum’da açıklama yapan Ayetullah Hemedani,  Beyrut ve Paris’te ki saldırıları kınarken,  bugün dünyanın içinde bulunduğu sorunların ekseriyetinin başta Amerika olmak üzere  batılı devletlerin teröristlere verdikleri destekten kaynaklandığını söyledi.

Ayetullah Hemedani, dünyanın bazı zorba güçlerinin terörist ve tekfirci grupları oluşturmak  suretiyle  İslam ülkelerinde  sorunlar çıkarmayı düşündüklerini ama kendilerini bundan uzak tuttukları gibi yanlış bir düşünce içinde olduklarını söyledi.

Terör gruplarının destekçilerinin, bu gibi terör örgütlerinin eninde sonunda  kendileri için de bir belaya dönüşeceğini bilmeleri gerektiğini belirten Ayetullah Hemedani, ”Fransa gibi batılı ülkeler, şimdiye kadar teröristlere destek vermeselerdi, Irak ve Suriye halkları ve hükümetleri DAEŞ’in kökünü çoktan kazacaklardı” dedi.

Ayetullah Hemedani, İslam ümmetinin  birlik ve beraberliğinin zaruretine ve oynanan oyunlar karşısında dikkatli olmaları gereğine vurgu yaparken ”İslam ülkeleri ve Müslümanlar, izzetlerinin ancak vahdetle sağlanacağını bilmeliler” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.