Ayetullah Hemedani: Şehit alimlerin sayısı diğer kesimlere göre daha fazladır

  • 23 Nisan 2017
  • 1.241 kez görüntülendi.
Ayetullah Hemedani: Şehit alimlerin sayısı diğer kesimlere göre daha fazladır

Büyük İslam Alim’i Ayetullah Hüseyin Nuri Hemedani, şehit düşen alimlerin sayısının sahip oldukları nüfusa nazaran diğer kesimlerden daha fazla olduğunu açıkladı.

Büyük İslam Alim’i Ayetullah Hüseyin Nuri Hemedani, dün şehadet onuruna eren kutsal türbe savunucu ilk dini alimin anısına yazılan “Evsiz yuvasız” adlı kitabın açılış töreninde, “Bazı alimlerimiz ilim alanıyla birlikte mücadele sahasında da kahraman olmayı başardı. Sınırlarımızı düşmanlara karşı korumak ise cihat alanında gerçekleşen en zor işlerden biridir. Mücahitlerin deniz, kara ve hava sınırlarını düşmanlara karşı korudukları gibi alimler de siyasi ve kültürel sınırları muhafaza altına alıyor. Böylece Şii alimler, sahip oldukları ilim, takva ile temiz imanları sayesinde düşmanın siyaset, ekonomi, kültür ve diğer yollardan sınırlarımıza sızmasını engelliyor” beyanatında bulundu.

İslam’ın şehadet kültürü olmadan bekasının tehlikeye düşeceğini kaydeden Ayetullah Nuri Hemedani, sözlerini şöyle sürdürdü: Müslüman bir kimse, ya cihat sahasında bulunur ya da bu alanda bulunmayı arzu eder. Ayrıca şehit düşen alimlerin sayısı sahip oldukları nüfusa nazaran diğer kesimlerden daha fazladır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.