Ayetullah İmami Kaşani: ABD’nin derdi İran’daki füzeler değil bağımsız İslam anlayışıdır

  • 25 Mayıs 2018
  • 1.211 kez görüntülendi.
Ayetullah İmami Kaşani: ABD’nin derdi İran’daki füzeler değil bağımsız İslam anlayışıdır

Tahran Cuma Namazı hutbelerinde konuşan Ayetullah İmami Kaşani, “Düşman her daim sizin ekonomi ile güvenlik konularında sorun yaşamanızı istiyor, bu yüzden de doğru yaşamanın yolu onlara bağlı kalma yerine ülke içindeki özgür ve eğitimli gençlere güvenmek” ifadelerinde bulundu.

Trump’ın anlaşmadan çekildiğine işaret eden Ayetullah İmami Kaşani sözlerini şöyle sürdürdü: ABD’nin insan olmayan Başkanı’nn anlaşmayı herkese göstererek şöyle böyle yaptık dediğini hepimiz gördük; işte bu hasım anlamına gelir. Allah Kur’an-ı Kerim’de bunlara hitap ederek size ölüm olsun diyor.

Tahran Cuma Namazı Hatibi konuşmalarının bir diğer kısmında ise “ABD’nin nezaketsiz Dışişleri Bakanı’nın füze programımız konusunda konuşma yapması aslında onların derdinin füze değil din oduğunu gösteriyor. Bunlar İslam dolayısıyla sinirli, zira İslam’ın bağımsız olarak gençleri eğittiğini görüyorlar. Onlar Suudi yönetimi gibi liderlerin peşindeler” diye konuştu.

Ayetullah İmami Kaşani ilaveten şöyle dedi: Tüm silahları bir kenara bırakıp Filistin’de de olduğu gibi sadece taşla kendimizi savunursak bizi rahat bırakacaklar mı? Tabii ki hayır…

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.