Ayetullah İmami Kaşani: İran’ın savunma gücü müzakere edilemez

  • 27 Ekim 2017
  • 1.390 kez görüntülendi.
Ayetullah İmami Kaşani: İran’ın savunma gücü müzakere edilemez

Tahran Cuma Namazı Hatibi, düşmanların İran’ın savunma gücü konusunda müzakere girişimlerine işaretle, İran’ın savunma gücü ve araçlarının asla pazarlık konusu olmadığını belirtti.

Tahran Cuma Namazı Hatibi Ayetullah İmami Kaşani bu haftaki Tahran Cuma Namazı hutbelerinde yaptığı açıklamada, İran yetkililerinin İslam Cumhuriyeti’nin savunma gücüne güç katacak her malzeme ve aracı sağlayacaklarını vurguladı.

Ayetullah Kaşani, ayrıca Irak Başbakanı Haydar İbadi’nin Tahran ziyareti ve İslam İnkılabı Rehberi’yle görüşmesine işaretle, Iraklıların Amerikalılara güvenmemesi gerektiğini, çünkü Amerika’ya güvenen her ülkenin yok olduğu değerlerinin mahvolduğunu ifade etti.

Tahran Cuma Namazı Hatibi, Irak ordu ve halk güçlerinin teröristlerle mücadeledeki zaferleri ve ülkenin parçalanmasına engel olmalarını tebrik ederek, mercilik, yetkililer ve ordu ve halk güçlerinin bu zaferlerde önemli roller ifa ettiklerini vurguladı.

İran’ın güvenliği ve izzetinin Devrim Muhafızları ve diğer silahlı güçlerin çaba ve gayretleri sayesinde olduğunu ifade eden Ayetullah İmami Kaşani ABD Başkanı Donald Trump’ın sözlerine işaretle, “Bu edepsiz açıklamalar, düşmanlık ve kinlerinden kaynaklanıyor çünkü, Amerika şehadet, cesaret ve fedakarlıktan kaynaklanan İran halkının düşüncesini yok etmek istiyor.” ifadesini kullandı.

Hüseyni -as- Erbain merasimine de dikkat çeken Ayetullah Kaşani, dünyanın zulümle mücadeleye doğru ilerlediğini, Erbain yürüyüşünün dünya halkının zulümle mücadelede fedakarlık ve şehadet yolu olan İmam Hüseyin -as- yolunda hareket etmeyi benimsediğini gösterdiğini vurguladı.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.