Ayetullah İmami Kaşani: Kürdistan referandumunu ortaya atanlar İsrail’e bağlılar

  • 29 Eylül 2017
  • 1.140 kez görüntülendi.
Ayetullah İmami Kaşani: Kürdistan referandumunu ortaya atanlar İsrail’e bağlılar
IKBY’de bağımsızlık referandumunu yapan yetkililerin İsrail’e bağlı olduğunu belirten Tahran Cuma Namazı Hatibi, Kürt kardeşlerin aldanmadan bunlara karşı savaşmasını istedi.

Tahran Cuma Namazı geçici Hatibi Ayetullah İmami Kaşani, ABD Başkanı Trump’ın İran karşıtı sözlerine işaret ederek, “ABD’de oturup İran’a karşı ayıp ifadeler kullanan kişinin yaptıkları aslında şehadetlerle fedakarlıkların önünde güçsüz kalmaları sonucu püskürttükleri sinirli tavırlarından kaynaklanıyor. Durumu belli bu rezil ve çete insanların yanında Siyonistlerle Suudilerin de yer almasına rağmen yine şehadet ve cesaretin karşısına geçmek zorunda kalmalrı onları sinirlendiriyor. Bu da ABD’nin ne kadar alçak olduğunun göstergesidir” ifadelerinde bulundu.

Ayetullah İmami Kaşani sözlerini şöyle sürdürdü: Nükleer anlaşma konusunda hükümetimiz ABD’nin karşısında dimdik bir tavırla duruyor ve bunun yanında İslam İnkılabı Rehberi de olası ihlal suretinde anlaşmayı yakacağını anlatmıştı. Böylesi keskin ve güçlü davranışların temelinde ise şehadet kültürü yer alıyor.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nde bağımsızlık referandumunu yapan yetkililere seslenen Tahran geçici Cuma Namazı Hatibi, “Bu planı ortaya atanlar İsrail rejimi tarafından destekleniyor. Bu referandumu olumlu karşılayan Kürt kardeşlerimiz gelecek nesillerle evlatlarına Irak’ı parçalama ile sonu olmayan savaşların ortaya çıkışı konusunda hesap vermeleri gerekecek. Bu yalancı insanlara kesinlikle aldanmayın. İsrail ile işbirliği yapmadan bu planı uygulayanlarla savaşınız” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.