Ayetullah İsa Kasım’ın Evinin Kuşatmı Şiddetlendirildi

  • 16 Nisan 2018
  • 1.325 kez görüntülendi.
Ayetullah İsa Kasım’ın Evinin Kuşatmı Şiddetlendirildi

Al-i Halife Rejimi, Ayetullah İsa Kasım’ın evini beton bloklarla güvenlik güçleri tarafından kuşattı ve İsa Kasım’ın evini diğer evlerden ayırdı.

Tesnim Haber Ajansının bildirdiğine göre Al-i Halife Rejimi, Bahreyn İslami Hareketi Lideri Ayetullah Şeyh İsa Kasım’ın evini beton bloklarla tamamen güvenlik güçlerinin kuşatması altına aldı ve Şeyh İsa Kasım’ın evini diğer evlerden ayırdı.

Şu an, Ayetullah Kasım’ın tutuklanıp ev hapsinde tutulmasının üzerinden 328 gün, Ayetullah İsa Kasım’ın yaşadığı ed-Deraz bölgesinin kuşatmaya alınmasının üzerinden 663 gün ve Şiilerin Cuma namazı düzenlemesinin yasaklanmasının üzerinden de 91 hafta geçmiştir.

Al-i Halife Rejimi, Ayetullah Şeyh İsa Kasım’ı 2016 yılı haziran ayında yargıladıktan ve vatandaşlıktan çıkardıktan sonra, Bahreyn İslami Hareketi Liderinin yaşadığı bölge olan ed-Deraz bölgesini kuşatıp, güvenlik güçlerinin kontrolüne aldı. Bununla birlikte, 2017 yılı mayıs ayında Ayetullah İsa Kasım’ın evini kuşatarak, yasa dışı bir şekilde bu değerli merci ve alimi ev hapsine aldı.

Ayetullah İsa Kasım, bölgenin ve evinin kuşatması boyunca, tedaviden mahrum bırakıldı ve hatta İsa Kasım’ın çocuklarının bile evde yaşaması ve Şeyh İsa Kasım ile görüşmesi engellendi.

Aynı zamanda  ed-Deraz bölgesinde Cuma namazı düzenlemesi de bölgedeki kuşatmanın başlamasıyla birlikte yasaklandı ve artık Cuma imamının ve namaz kılmak isteyen kişilerin İmam Sadık (as) Camiine girişi engelleniyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.