Ayetullah Kaşani:”Suudi Arabistan halkı Yemen’deki cinayetlere karşı sessiz kalmamalı”

  • 01 Mayıs 2015
  • 967 kez görüntülendi.
Ayetullah Kaşani:”Suudi Arabistan halkı Yemen’deki cinayetlere karşı sessiz kalmamalı”

Tahran Cuma namazı geçici hatibi, Suudi Arabistan halkının bu ülke yönetiminin işlediği cinayetler karşısında sessiz kalmamasını istedi.

İran Haber Ajansı muhabirinin haberine göre, Tahran Cuma namazı bu haftaki geçici hatibi Ayetullah Muhammed İmami Kaşani, Cuma namazı hutbelerinde değişik bölgesel ve uluslararası konalara değinerek, Suudi Arabistan halkından bu ülke yönetiminin işlediği suç ve cinayetler karşısında sessiz kalmamasını istedi.

Ayetullah İmami Kaşani Tahran Cuma namazı hutbsinde 2 Mayıs Cumartesi gününün Hz. Ali’nin (as) kutlu doğum günü olduğunu hatırlatarak bu kutlu günü tüm müslüman alemine karşı tebrik etti ve “Mısırlı ve aynı zamanda Sünni de olan büyük bir yazar Hz. Ali’nin (as) dindarlığını diğerlerinden farklı kılan şeyin bu hazretin sadece dini ibadet ve farzları yerine getirmekle kalmayıp ve aynı zamanda tam bir düşünce adamı olduğuna bağlamıştır” diye knuştu.

Tahran Cuma namazı geçici hatibi ayrıca İran ve 5+1 Grubu arasında devam eden Nükleer Müzakereler’e de değinerek, İslam’da Ahde Vefa kavramının önemine vurgu yaptı ve “Kuran-ı Kerim’e göre Ahde Vefa kuralı dünyayı adalet yörüngesine sokmakta ve toplumun zülme doğru kaymasını engellemekte”dedi ve “İslam Cumhuriyeti, NPT Antlaşması çerçevesinde barışçıl nükleer teknoloji peşinde olduğunu ve silah peşinde olmadığını söylüyorsa bunu İslam Cumhuriyeti, İslami ve Alevilik kavramları ve düşünceleri doğrultusunda söylüyor. Ama sizlerin Hıristiyanlık siyasetiniz olmadığı gibi insani siyasetiniz bile yoktur” diye ekledi.

Ayetullah Kaşanı sözlerinin devamında ise Suudi Arabistan’ın kendi halkı ve komşularına karşı yürüttüğü yanlış siyaset ve cinayetlere dikkat çekerek, “Ben Arabistan devleti ve dünya ile işim yok ve bir şey bile söylemiyorum çünkü zaten bir şey söylemenin faydası da yok ama sözüm Suudi Arabistan halkıyladır, siz meğer Müslüman değil misiniz? Sizin devletiniz Yemen’i bu şekilde bombalarken ve yardım ve imdat uçaklarının bile Yemen halkına yardım etmesine izin vermezken neden sessiz kalıyorsunuzdur?” Dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.