Ayetullah Kermani: Allah, ABD’yi ve İsrail’i Yok Etsin…

  • 22 Şubat 2015
  • 816 kez görüntülendi.
Ayetullah Kermani: Allah, ABD’yi ve İsrail’i Yok Etsin…

İran İslam Cumhuriyeti Düzenin Yararını Teşhis Konseyi Üyesi Ayetullah Muhammed Ali Muvahhidi Kirmani, ABD ve İsrailli yetkililerin terör örgütü IŞİD’i destekleyen sözlerini kınayarak, “Allah, hem ABD’yi hem de İsrail’i yok etsin” dedi.

Ayetullah Kermani, Tahran’da verdiği Cuma Hutbesi’nde tekfirci terör örgütü IŞİD’in, sivil ve savunmasız halka karşı işlediği cinayetleri ve onları destekleyen ülkeleri kınadı.

IŞİD’in insanlık dışı terör eylemleri gerçekleştirdiğine değinen Kermani, “Ey Allah’ım! Kur’an-ı Kerim, Peygamber (s.a.a) ve Ehl-i Beyt (a.s) hürmetine cellat, cani ve kirli terör örgütü IŞİD’in kökünü kurut” diye dua etti.

Kermani, tekfirci terör örgütü IŞİD’in Irak, Suriye ve Mısır’da “kan donduran” nitelikte cinayetler işlediğini ifade etti.

İsrailli bir siyonist Haham’ın, “IŞİD, İsrail’in muhaliflerini yok etmesi için gönderilen ilahi bir hediyedir” şeklindeki sözünü aktaran Kermani, “Bu sözler, İsrail’in kültürünü ortaya koyuyor. Ve ABD de bu çirkin kültürü destekliyor. Allah, hem ABD’yi hem de İsrail’i yok etsin” ifadelerini kullandı.

Amerikalı bir siyasetçinin, “En iyi seçenek IŞİD’in Bağdat’a girmesi ve tüm Şii Müslümanları katletmesidir” şeklindeki açıklamasına da dikkati çeken Kermani, “Bilsinler ki bu cinayetler onlara da ulaşacak ve bizzat kendilerinin yakasına yapışacak” diye konuştu.

IŞİD’in ele başı Ebubekir el-Bağdadi’in, Mekke ve Medine için sözde Emir (!) tayin etmesinine de değinen Kermani, Suudi yetkilileri bu konuda uyardı.

Ayetullah Kermani, Suriye ve Irak’taki güvenlik ve gönüllü güçleri, terör örgütü IŞİD’e karşı mücadelelerinde elde ettikleri son başarılarından dolayı da tebrik etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.