Ayetullah Kirmani: ABD artık İslam’ın güçlü olduğunu farketmelidir

  • 01 Aralık 2017
  • 932 kez görüntülendi.
Ayetullah Kirmani: ABD artık İslam’ın güçlü olduğunu farketmelidir

Tahran Cuma Namazı Hutbelerinde konuşan geçici Hatip Ayetullah Muvahhıdi Kirmani, Şii ve Sünni arasında birlik ile beraberliğin oluşması gerektiğini vurgulayarak, “Ehl-i Beyt (a.s), Sünnilik ile Şiiliği birleştiren asıl kaynaktır; bazı Müslüman hükümetlerin aldatılıp korkuya kapılması sonucu İslam dünyasının birleşmesini engellediğine rağmen Şiilerle Sünnilerin birleştiğini açık şekilde görebiliyoruz ve bunun örnekleri herkesin gözü önünde” ifadelerinde bulundu.

Terör örgütü DEAŞ’ın mahv edilmesi konusuna da değinen Ayetullah Muvahhıdi Kirmani, sözlerine şunları da ekledi: Allah’a hamdolsun DEAŞ ortadan kaldırıldı ve bu da ufak bir şey değil; Kur’an-ı Kerim ‘batıl’ın mahv edileceğini bildirmiştir, o zaman ‘hak’ yolunda adım atanlar neden korkup ortaya çıkmıyorlar. Gördüğümüz gibi DEAŞ da aynı kadere sürüklenmiş oldu.

Tahran Cuma Namazı Hatibi ilaveten, “ABD artık mercilik ile Hizbullah’ın yanı sıra İslam ve İran’ın ne kadar güçlü olduğunu farketmelidir. Amerika, İran’ın şehid Hoceci ve Tümgeneral Süleymani gibi birçok yetenekli ve güçlü yiğitlere sahip olduğunu bilmelidir. Bu arada tabii ki düşmanı da göz ardı etmemeliyiz, zira bir taraftan darbe alan düşman öteki taraftan da bunu telafi etmeye çalışacak, bu yüzden de uyanık olmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

Hütpelerin sonunda Kirmanşah depremine değinen Ayetullah Muvahhıdi Kirmani, şöyle konuştu: Zor bir sınavdı, depremzedeler dahil tüm millet sınandı bu olayda ve halkımız ne kadar da iyi bir şekilde yardımda bulunup ne kadar başarılı bir halde sınavı atlatmayı başardı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.