Ayetullah Kirmani: Kudüs kararı, Amerika’nın yok olmasına neden olacak

  • 29 Aralık 2017
  • 1.184 kez görüntülendi.
Ayetullah Kirmani: Kudüs kararı, Amerika’nın yok olmasına neden olacak

Tahran Cuma Namazı hatibi Ayetulllah Muvahhidi Kermani, ABD başkanının Kudüs’ü siyonist İsrail’in başkenti olarak resmiyette tanıma kararının Amerika’nın yok olmasına neden olacağını söyledi.

Tahran cuma namazı hutbelerinde konuşan Ayetullah Muvahhidi Kermani, bölge ve dünyadaki bazı önemli gelişmeleri değerlendirdi.

Kudüs’ü terör rejimi İsrail’in başkenti olarak tanıyan Trump’ın kararını kınayan Tahran cuma namazı hatibi, Trump’ın çöküşte olduğunu ve Kudüs’le ilgili kararının ABD’nin müttefiklerinin bile tepkisine neden olduğunu belirterek, bunun açık örneğinin BM genel kurulundaki oylamada görüldüğünü söyledi.

Ayetullah Muvahhidi Kermani, Amerika’nın eski yöneticilerinin Ortadoğu bölgesine 7 trilyon dolar yatırım yaptıklarına temasla, ”Amerika, bu yatırımı İslam’a, beşeriyete, İran’a ve dünya özgürlükçülerine darbe indirmek için yaptı ama yenilgiye uğradı’ dedi.
Ayetullah Muvahhidi Kermani, Suudi rejminin Yemen’e yönelik cinayet içerikli saldırılarına işaretle, ”Arabistan’ın İslam kılıfı adı altında kan döktüğünü ve Suudi rejiminin katil bir rejim olduğunu söyledi.

Suudi cinayetlerinden dolayı Yemen’de ortaya çıkan insani krize de işaret eden Ayetullah Muvahhidi Kirmani, “Kızılhaç Örgütü’nün yaptığı uyarılarına göre, Yemenliler açlık kriziyle karşı karşıya gelip her 10 kişiden 6’sı zar zor yiyecek bir şey bulabiliyor. İslam ve Kur’an’dan yana olduğunu iddia eden Suudi Arabistan ise artık utanç duyup insanları katletmeyi bırakmalı” değerlendirmelerinde bulundu.

Tahran cuma namazı hatibi, hicri şemsi 9 Dey tarihinde İran halkının fitnecilere yönelik tarihi yürüyüşüne de işaretle, ‘Allah ve İran halkı fitnecileri affetmeyecek’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.