Ayetullah Laricani: İran Devrim Muhafızları ordusunun caydırıcılık gücü, içeride ve dışarıda herkes tarafından bilinen bir gerçek

  • 24 Nisan 2015
  • 795 kez görüntülendi.
Ayetullah Laricani: İran Devrim Muhafızları ordusunun caydırıcılık gücü, içeride ve dışarıda herkes tarafından bilinen bir gerçek

İslami İran Yargı Gücü başkanı Ayetullah Sadık Amuli Laricani, İran devrim muhafızları ordusunun caydırıcılık gücünün içeride ve dışarıda her kes tarafından bilinen bir gerçek olduğunu söyledi.

Laricani, dün devrim muhafızları ordusunun kuruluş yıldönümünü tebrik ederken, İmam Humeyni’nin (r.a) emriyle kurulan bu devrimci gücün yeteneği ve varlığı, gerçekte İmam Humeyni’nin bölgesel şartları ve dünya gelişmelerini takibindeki yüksek ufkunu ve dikkatini gösterdiğini söyledi.

Ayetullah Laricani, devrim muhafızları ordusunun bugün çok güçlü varlığıyla askeri savunma birimine dönüştüğünü belirterek; bu ordunun güvenilir bir askeri güç olduğunu söyleyerek, devrim muhafızlarının, İslam inkılabı değerlerinin korunması için bütün gücüyle çaba göstermesi gereğine vurgu yaptı.

İran yargı gücü başkanı, Yemen, Irak ve Suriye gelişmelerine de temasla, bunları İslam dünyasının en önemli meseleleri olarak niteledi ve Suudi rejiminin Yemen halkına yönelik cinayetlerinin aynı siyonist İsrail rejiminin Gazze’deki cinayetleri gibi olduğunu söyledi.

Ayetullah Laricani, Suudi Arabistan’ın Yemen’e yönelik saldırıları karşısında Amerika ve bazı Avrupa ülkelerinin sessizliğine de temasla, insan haklarından dem vuranların sıra Yemen’e gelince gözlerini yumduklarını belirterek, açık bir şekilde zalime destek verdiklerini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.