Ayetullah Laricani: Muhafızlar ordusu ve Lübnan Hizbullahı İslam dünyasının iftiharıdır

  • 22 Ocak 2015
  • 780 kez görüntülendi.
Ayetullah Laricani: Muhafızlar ordusu ve Lübnan Hizbullahı İslam dünyasının iftiharıdır

İslami İran Yargı Kurumu başkanı Ayetullah Sadık Amoli Laricani, Müslümanlar arasında şehadet yolunun sürdürülmesini dünyada İslami öğretinin sürdürülmesi için bir fırsat olarak niteledi.
Laricani, dün Yargı Kurumu yetkilileriyle yaptığı oturumda, Şii Müslüman mücahitlerin Sünni bölgelerde şehadetini, İslam düşmanlarına karşı Şii ve Sünni Müslümanlar arasında birlik ve beraberliğin en iyi şekilde sergilendiğinin güzel bir ispatı olduğunu dile getirdi.
Ayetullah Amoli Laricani, Suriye’nin güneyinde tekfirci ve terörist gruplarla mücadelede Lübnan Hizbullah hareketi ile İran İnkılabı Muhafızlar ordusu üyelerinden bazılarının şehadeti münasebetiyle taziyelerini bildirirken, Müslümanların cihadı ve şehadet kültürünün, İslam’ın başlamasından muasır döneme kadar İslam’ın yayılması ve tebliğ edilmesi ve atılım göstermesine vesile olduğunu söyledi.
İran Yargı Kurumu başkanı, Lübnan Hizbullah Hareketi ve İran İnkılâbı Muhafızlar Ordusunun düşmanlar karşısında çok iyi mücadele ettiği ve direndiğini belirterek; onların bu durumunun dünyanın diğer yerlerinde özgürlükçüler için birer olgu olduğunu söyledi.
Ayetullah Laricani, batılı medya kuruluşlarının İslam’ın mukaddesatına yönelik saldırılarını da tekrar kınayarak, onların bu insanlık, mantık dışı girişimlerinin 1 milyardan fazla Müslüman’ı rencide ettiğini ve onların hatta iddiasında bulundukları liberal değerlere de bağlı olmadıklarını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.