Ayetullah Laricani: Vahdet, İslam dünyasının en önemli ihtiyacıdır

  • 05 Aralık 2017
  • 1.187 kez görüntülendi.
Ayetullah Laricani: Vahdet, İslam dünyasının en önemli ihtiyacıdır

İran yargı kurumu başkanı Ayetullah Sadık Amolu Laricani, ‘müslümanlar arasında ihtilafların düşmanların suiistifade edecek boyutta olmadığını zira müslümanların tek bir kitap, tek bir peygamber ve tek bir kıbleye yöneldiğini söyledi.

Ayetullah Laricani, dün İran Yargı Kurumu yetkililerinin oturumunda, rahmetli İmam Humeyni’nin (ra) Hz. Peygamber’in veladet yıldönümünü vahdet haftası olarak  ilan etme girişimine  temasla, İmam Humeyni’nin İslam dünyasının  şimdiki durumu öngördüğünü  zira bugün sultacıların en büyük  silahının müslümanlar arasında tefrika çıkarmak olduğunu söyledi.

Ehlisünnet müslümanları hicri kameri 12 rebiülvevveli ve Şii müslümanlar ise  17 rebiülevveli  Hz. Peygamber’in veladet yıldönümü olarak biliyor. Rahmetli İmam Humeyni ise, 12 ve 17 rebiülevvel tarihlerinin yer aldığı haftayı ‘vahdet haftası’ olarak ilan etmişti.

İran yargı kurumu başkanı, bazı kişilerin İslam adıyla, terörist grupları örgütlediklerini ve böylece İslam’ı karaladıklarını, İslam’ın çehresini kötü göstermeye çalıştıklarını belirterek, ‘ehlisünnet ve Şii müslümanlar, bu şeytani girişimler karşısında uyanık ve dikkatli hareket etmeliler’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.