Ayetullah Mekarim Mina faciasıyla ilgili İslam Alimlerine mektup gönderdi

  • 28 Kasım 2015
  • 863 kez görüntülendi.
Ayetullah Mekarim Mina faciasıyla ilgili İslam Alimlerine mektup gönderdi

İran’ın önde gelen dini alimlerinden Ayetullah Nasır Mekarim Şirazi önde gelen İslam alimlerine bir mektup göndererek Mina faciası davasını sürdürmelerini istedi.

İRNA’nın bildirdiğine göre Ayetullah Mekarem Cuma günü İslam Dünyası din adamlarına gönderdiği mektupta, siyasi saiklerle ötesinde Mina faciasının tüm İslam âlimleri için sorumluluk yarattığını ve bu olayın tekrarlanmaması için bir yol düşünülmesi gerektiğini vurguladı.

Haftalar geçmesine rağmen İslam Alimlerinden maalesef bu konuya gerekli tepkinin verilmesini hatırlatan Ayetullah Mekarem, ‘’Bir Müslüman’ın canı değerlidir, Binlerce Müslüman’ın canının Büyük Hac merasiminde daha da değerlidir. Acaba bu sorun ve bugün ve ilerde karşılaşacağımız meseler için bir çare bulunmanın zamanı gelmemiş midir?’’ dedi.

Ayetullah Mekarem dünyamızda bir kişinin hayatını kaybetmesi durumunda bile seslerin yükseldiğini hatırlatarak binlerce müslümanın kurban edilmesine İslam Alimlerinin sessiz kalması durumunda buna dünya halklarının ne söyleyeceği sorusunu sordu.

Suudi bazı alimlerin bu olayı kadere bağlamasının sorumluluktan kaçmak için bir facia olduğunu vurgulayan Ayetullah Mekarem, ‘’Yüze Allah insani eylemlerde bizi tedbir almakla mükellef kılmıştır ve bunun terk edilmesi mümkün değildir’’ dedi.

Ayetullah Mekarem İslam Alimlerin Kum şehri veya başka her hangi bir İslam merkezinde siyasi konulardan uzak bu mesele ile ilgili fıkhi ve bilimsel bir toplantı düzenlemeleri önerisinde bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.