Ayetullah Mekarim Şirazi: Düşman türlü yollardan ülkeye girebilir

  • 29 Ekim 2015
  • 900 kez görüntülendi.
Ayetullah Mekarim Şirazi: Düşman türlü yollardan ülkeye girebilir

İran’ın önde gelen alimlerinden Ayetullah Mekarim Şirazi, Pasif Savunma Kurumu Başkanı General Celali ile bir araya geldi.

Ayetullah Mekarim Şirazi bu görüşmede, Pasif Savunma Haftası münasebetiyle General Celali’ye tebriklerini ileterek, İran Silahlı Kuvvetleri’nin uyanık ve herşeye egemen olduğunun altını çizdi.

Cihadı cennetin kapılarından biri olarak nitelendiren Ayetullah Mekarim Şirazi, bunun Allah’ın kendi özel kulları için açtığını ve Allah’ın takva gömleği ve siperi olduğunu söyledi.

Dünyada sadece mücahit olan veya cihat eden canlıların yaşama imkanına sahip olduğunun altını çizen Ayetullah Mekarim Şirazi, “Toplumda da mücahit olmak ve mücadeleye gerek var ve cihat olmadan herkesten yaşama hakkı alınır” diye konuştu.

Cihadın askeri, siyasi, ekonomik, ahlaki, propaganda ve kültürel dalları olduğuna işaret eden Ayetullah Mekarim Şirazi, bu dallardan en önemlilerinden birinin pasif savunma olduğunu ve bu dalın aktif olduğu takdirde ülke, devlet ve toplumun garantiye alınacağını vurguladı.

Düşmanın her türlü yoldan ülkeye sızabileceğini dile getiren Ayetulla Mekarim Şirazi, bundan dolayı hazırlıklı olup direnmenin gerekli olduğunu ve uyanık olmadığı takdirde hasarın meydana gelme olasılığının yüksek olacağını kaydetti.

Pasif Savunma Kurumu’nun görevleri arasında savunmaya odaklanma olduğunu ve saldırgan cihada da girişilmesi gerektiğini belirten Ayetullah Mekarim Şirazi “Bu konuda da aktif olduğumuz için düşmanın çığlık sesini duyuyoruz” diye ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.