Ayetullah Movahedi Kermani: “İran Müzakere Heyeti’ni kutluyorum”

  • 20 Mart 2015
  • 923 kez görüntülendi.
Ayetullah Movahedi Kermani: “İran Müzakere Heyeti’ni kutluyorum”

Bu haftaki Tahran Cuma namazı Ayetullah Movahedi Kermani imamlığında kılındı ve Ayetullah Movahedi Kermani, Cuma namazı hutbelerinde İran ve 5+1 Grubu arasında devam eden Nükleer Müzakereler’e ve bölgedeki son gelişmelere değindi.

Tahran Cuma namazı Geçici hatibi, Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı’nın son günlerde Suriye’de ön gördükleri planların yenilgiye uğradığını itiraf etmesine değinerek, “Gerçekten Amerikalılar ne kadar da yenilseler, bu yenilgilerden ibret ve ders çıkarmıyor, uyanmıyor ve gururları kırılmıyor. Artık Amerikalı yetkililerin kendilerine neden Suriye’de yenildik sorusunu sormaları lazım. Siz elinizden geldiğinden fazlası kadar Suriye’de teröristlere destek verdiniz, ama yine de başarılı olamadınız, çünkü Tanrı sizinle değildi”diye konuştu.

Ayetullah Movahedi Kermanı, sözlerinin devamında dünya kamuoyunun önünde bir uluslararası mahkemenin kurulması gerektiğini ve bu mahkemede Amerika’nın işlediği tüm cinayet ve suçlar nedeniyle yargılanması gerektiğine vurgu yaptı.

Tahran Cuma namazı geçici hatibi, ayrıca bugünlerde İsviçre’nin Lozan kentinde İran ve 5+1 Grubu arasında devam eden Nükleer Müzakreler’e temas ederek, “Kendi direnişleriyle, halkın hakkı ve hukukunu savunmakta ve Batı’nın zorbacı isteklerine boyun eğmemekte olan İran halkına ve Müzakere Heyeti üyelerini kutluyorum” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.