Ayetullah Muvahhidi Kirmani: Mesnetsiz övgülere itiraz ediniz

  • 11 Ağustos 2017
  • 1.136 kez görüntülendi.
Ayetullah Muvahhidi Kirmani: Mesnetsiz övgülere itiraz ediniz

Tahran Cuma Namazı Hutbeleri’nde konuşan Ayetullah Muvahhıdi Kirmani, “Allah’ın Hz Resulullah’a (s.a.v) buyurduğu gibi yaptıkları her işten kendilerine iftihar edip diğerleri tarafından gereksiz ve mesnetsiz olsa bile övülmek peşinde olanlar acı verici bir ceza ile karşılaşacaklar. Bu yüzden gerçek dışı veya mesnetsiz övgüyle karşılaştığınız zaman bunu yapan kişiye itiraz edin ve eğer yapamıyorsanız en azından kendi içinizde sevinmeyin” ifadelerinde bulundu.

Ayetullah Muvahhıdi Kirmani sözlerini şöyle sürdürdü: Rivayetlere göre Allah kullarını 40 yaşlarına dek daha kolay bir şekilde gözlemliyor yani ufak bir pişmanlık duygusuyla onların işlediği suçları affediyor fakat 40 yaştan sonra bu iş daha zorlaşmaya başlıyor. Böylece Allah’ın hiçbir kuluna kötülük yapmayın zira mahşerde sizi rahat bırakmayarak haklarını talep edecekler.

Bu konuyla ilgili İslam İnkılabı’nın ilk yıllarında şehit düşen eski İran Cumhurbaşkanı Muhammed Ali Recayi’den bir hatırayı anımsatan Cuma Namazı Hatibi şöyle dedi: Şehit Recayi sürekli kendisine oy veren 11 milyon insanın mahşerde yaptığı işlerden dolayı hesap soracağından kaygılanıyordu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.