Ayetullah Muvahhıdi Kirmani: Trump İran karşıtı politikalarıyla kendini rezil edecek

  • 23 Haziran 2018
  • 1.902 kez görüntülendi.
Ayetullah Muvahhıdi Kirmani: Trump İran karşıtı politikalarıyla kendini rezil edecek

Tahran Cuma Namazı Hutpeleri’nde konuşan Ayetullah Muvahhıdi Kirmani düşmanın Devrim ile İslam’a karşı olduğunu bildirerek, Trump’ın İran karşıtı politikalarıyla kendini rezil edeceğini açıkladı.

Tahran Cuma Namazı Hutpeleri’nde konuşan Ayetullah Muvahhıdi Kirmani düşmanın Devrim ile İslam’a karşı olduğunu bildirerek, “Ben özellikle de ABD, İsrail ve Suudi Arabistan’ın bize karşı işlediği komploları açıklayacak konumda değilim; bunların bize karşı yaptığı hain girişimler az değil. Ağlayıp sızlamalarına rağmen binlerce çocuğu annelerinin elinden aldıklarını gördünüz” diye konuştu.

Ayetullah Muvahhıdi Kirmani sözlerini şöyle sürdürdü: ABD hiçbir cinayeti göz ardı etmiyor. Bu ülkenin kimliği zulüm ile cinayetten oluşmaktadır. Ancak umarım bizim dönemimizde de Hz. İmam Ali’nin (a.s) tarihte yaptığı gibi birisi meydana ayak basıp ABD’yi ortadan kaldırır.

Tahran Cuma Namazı Hatibi ilaveten şöyle dedi: İnsan öldürmeye uğraşıyorlar; kendi tahtlarını korumak için Yemen ile Filistin gibi mazlumlara saldırıyorlar halbuki bu tarz girişimleriyle sadece kendi hükümdarlıklarını mahv edecekler. Tabii ki bu da Allah’ın direniş gösteren insanlara verdiği hediyedir.

Ayetullah Muvahhıdi sözlerine şunları da ekledi: ABD ile uzantılarına karşı nefret duygusu bizde olduğu takdirde Allah’ın yardımlarından yararlanabileceğiz. Kerbela vakaasında HZ. Zeynep (s.a) Yezid’e hitaben, “Yapabileceğin kadar bize darbe vurmaya çalış ancak Allah’a gücün yetmeyecek” diye konuşmuştu ve şimdi de ben Trump’a aynı şekilde şunu demek isterim: Yapabileceğin kadar bize karşı yaptırım uygula fakat tüm bunların sonucu kendin rezil olacaksın.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.