Ayetullah Nuri Hamedani: Müslümanlar birlik olmazsa Filistin İslam dünyasından kopar

  • 18 Şubat 2018
  • 887 kez görüntülendi.
Ayetullah Nuri Hamedani: Müslümanlar birlik olmazsa Filistin İslam dünyasından kopar

İran’ın Kum kenti taklid merci alimlerinden Ayetullah Nuri Hemadani, dünya müslümanlarının vahdetinin kaçınılmaz bir zaruret olduğunu belirterek, ”Eğer müslümanlar birlik olmazsa düşmanlar Filistin’i, İslam dünyasından koparır’ dedi.

Ayetullah Hemedani, dün yaptığı açıklamada, müslümanların birliğini, İslami İran’ın en büyük arzusu olarak görürken, ”İslam dünyasının vahdeti sayesinde zalimler karşısında durulabilir ve mazlumlar desteklenebilir’ dedi.

Ayetullah Hemedani, bazı İslam ülkeleri ve siyasetçilerin Amerika’ya ilgilerine de işaretle, İngiltere ve siyonistler, İslami İran ve inkılabın ve İran halkının uyanışının  model alınması ve ilham kaynağı olmasını istemiyorlar’ dedi.

Ayetullah Hemedani, İran İslam Cumhuriyeti dünyada en halkçı devlet olarak nitelerken, ‘dünyada İran devleti gibi hiç bir devletin halk desteğine sahip olmadığını belirterek, bu durumun İran’ın bölge ve dünyada güçlenmesine vesile olduğunu söyledi.

Ayetullah Hemedani, bölge ve İslam dünyasının mevcut durumuna işaretle, bugün her zamandan  daha fazla müslümanlar arasında vahdete ihtiyaç olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.