Ayetullah Nuri Hemedani: İran İslam Cumhuriyeti Mantık ve Diyalog Ehlidir…

  • 21 Şubat 2015
  • 1.381 kez görüntülendi.
Ayetullah Nuri Hemedani: İran İslam Cumhuriyeti Mantık ve Diyalog Ehlidir…

İran’ın taklid merci alimlerinden Ayetullah Hüseyin Nuri Hemedani, İran İslam Cumhuriyetinin mantık ve diyalog ehli olduğunu söyledi.

İran Cumhurbaşkanlığı enformasyon sitesine göre, Ayetullah Nuri Hemedani Kum’da İran cumhurbaşkanlığı özel kalem müdürü Muhammed Nehavendiyan’ın kendisini ziyaretinde yaptığı açıklamada, müzakere ve diyalogun gerekli olduğunu zira dünyanın Amerika başta olmak üzere İran düşmanlarının, İran’a karşı pis düşmanlıklarından el çekmeyeceklerini görmeleri gerektiğini söyledi.

Ayetullah Hemedani, İslam inkılabı rehberinin bildirdiği gibi İran İslam Cumhuriyetinin, ”yumuşak kahramanlık”ı kendi programı olarak gördüğünü ve hiçbir zaman sultacı ülkelerin dayatmalarına teslim olmayacağı ve boyun eğmeyeceğini söyledi.

İran’ın sözkonusu taklid mercii, İran cumhurbaşkanının dünya gelişmeleri karşısında sergilediği tutum ve konuma temas ederek, eğer gelişmeler karşısında yerinde ve uygun bir şekilde tepki gösterilip ve tutum sergilenmesi halinde bu siyasetin eksinin görüleceğini söyledi.

İran cumhurbaşkanı özel kalem müdürü Muhammed Nehavendiyan da, cumhurbaşkanının selamlarını iletirken, Kum ve dini ilimler havzalarını, İslam inkılabının çeşmesi, kaynağı olarak nitelerken, cumhurbaşkanının Kum kentine yapacağı ziyaretle, hükümet ile dini ilimler havzaları ve taklid mercileri arasında irtibatın daha da güçleneceğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.