Ayetullah Rafsancani: Amerika Kongresi Nükleer Anlaşma’ya karşı çıkarsa bu onların zararına olacak

  • 26 Ağustos 2015
  • 824 kez görüntülendi.
Ayetullah Rafsancani: Amerika Kongresi Nükleer Anlaşma’ya karşı çıkarsa bu onların zararına olacak

İslami Düzenin Çıkarlarını Belirleme Konseyi Başkanı Ayetullah Rafsancani, Meşhed kentinde yaptığı konuşmada “Amerika Kongresi Nükleer Anlaşma’ya karşı çıkarsa bu onun zararına olacak” dedi.

İslami Düzenin Çıkarlarını Belirleme Konseyi Başkanı Ayetullah Haşimi Rafsancani, dün gittiği Meşhed’de bu şehrin İlmiye Havzası dini talebelerine hitaben yaptığı konuşmada İran halkının Pehlevi Rejimini devirip İslam İnkılabı’nı zafere ulaştırmak için gösterdiği mücadeleye değinerek, dini talebeler ve üniversite öğrencilerinin bu hususta büyük bir rol oynadıklarını belirtti.

Libya, Mısır, Tunus, Bahreyn, Irak ve Suriye’deki gelişmelere de işaret eden Ayetullah Rafsancani, “Taliban, IŞİD, Boko Haram ve El Nusra Cephesi gibi terör örgütleri, adı geçen ülkelerde büyük cinayetler işleyerek müstekbirlerin amaçları doğrultusunda hareket ediyorlar” diye söyledi.

İslami Düzenin Çıkarlarını Belirleme Konseyi Başkanı Ayetullah Rafsancani ayrıca düşmanların İranofobiyi dünyaya yaymak istediğini, fakat onların bu hususta başarısız olduklarını belirterek, İran’ın tarih boyunca uluslararası taahhütlerine bağlı kaldığını da ifade etti. Ayetullah Rafsancani, Amerika Kongresi’nin İran ve Batı arasında varılan nükleer anlaşmaya karşı çıkması için Siyonist Rejim’in çaba sarfettiğine değinerek, “Eğer Amerika Kongresi Nükleer Anlaşma’ya karşı çıkarsa bu onun zararına olacaktır. Çünkü onlar İran İslam Cumhuriyeti’nin terörizmle mücadelede çok büyük bir role sahip olduğunu biliyorlar” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.