Ayetullah Rafsancani: Boko Haram ve IŞİD, Siyonistlerin desteği ile oluşmuştur…

  • 09 Mart 2015
  • 776 kez görüntülendi.
Ayetullah Rafsancani: Boko Haram ve IŞİD, Siyonistlerin desteği ile oluşmuştur…

İran Düzen Çıkarlarını Belirleme Konseyi Başkanı, Taliban, EL-Kaide, Boko Haram ve IŞİD gibi terör örgütlerinin bazı ülkeler ve özellikle işgalci Siyonist Rejim’in yardım ve destekleri ile oluştuklarını vurguladı.

Mehr Haber Ajansının haberine göre, Dini Düşünce Özgürlüğü Konseyi toplantısında konuşan İran Düzen Çıkarlarını Belirleme Konseyi Başkanı Ayetullah Rafsancani, “Bilim ve teknolojinin büyük bir hız ile gelişmekte olduğu iletişim çağında dini düşünürlerin, dini düşünce özgürlüğünü tüm alanlar ve üniversitelerde göstermeleri gerekmektedir. İslam, dini aydınlığa yeni bir can veriyor ve toplumu batıl inançlar ve geri kafalılıktan uzaklaştırarak, insanların toplumdaki sorunlara eleştiri gözü ile yaklaşmalarını sağlıyor ve mantık ve akıl ile zenginleştiriyor. Allah’ın belirlediği yollar, aydınların hiçbir sapma yaşamamalarını sağlıyor” dedi.

İslami düşünürler ve aydınların büyük sorumluluklarına da dikkat çeken Ayetullah Rafsancani, “Dini düşünürler ve aydınlarımız işleri eline almamaları ve dini aydınlık akımının durması, Taliban, El-Kaide, Boko Haram ve IŞİD gibi terör örgütlerinin bazı ülkeler ve özellikler işgalci Siyonist Rejim’in desteği ile oluşması ile sonuçlanacaktır ve gençlerimizin İsrail’in düşünceleri ile hurafelere yönlenmelerine neden olacaktır. Düşünce ve akıl, insanların Kuran’a göre uygun bir konuma ulaşmalarındaki en büyük sermayeleridir” dedi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.