Ayetullah Rafsancani: İran Bölgenin Güvenli Limanıdır

  • 06 Mayıs 2015
  • 937 kez görüntülendi.
Ayetullah Rafsancani: İran Bölgenin Güvenli Limanıdır

Ayetullah Rafsancani İran’ın bölgenin en güvenli ülkesi olduğunu belirtti. İslam İnkılabı Düzeni Çıkarlarını Belirleme Konseyi Başkanı Ayetullah Ali Ekber Haşimi Rafsancani, Öğretmenler Günü münasibetiyle Tahran Emir Kebir Teknik Üniversitesi’nde düzenlenen törene konuşmacı olarak katıldı.

Ayetullah Rafsancani Emir Kebir Teknik Üniversitesi’nde bu üniversitenin öğretim üyesi ve çalışanlarına yönelik yaptığı konuşmada Emir Kebir Teknik Üniversitesi’nin İslam İnkılabı öncesi ve Şah döneminde yürütülen siyasi mücadelede büyük rolü olduğunu hatırlattı ve “Ben İslam İnkılabı öncesi Emir Kebir Teknik Üniversitesi hocaları ve öğrencileri ile yakın ilişkilere sahiptim ve hatta bu üniversiteye konuşmacı olarak geldiğim her defa rejim tarafından bir çok sorunla karşılaşırdık” dedi.

İslam İnkılabı Düzeni Çıkarlarını Belirleme Konseyi Başkanı sözlerinin bir diğer bölümünde ise öğretmenlerin toplumdaki önemine vurgu yaparak, “Malesef bugünlerde bazı problemlerle karşı karşıyayız ve bu sorunların çözülmesi gerekiyor. Bugünler öğretmenlerin bazı protesto eylemleri söz konusu ve tabi ki öğretmenler haklı ve biz ise değerli öğretmenlerin tüm sorunlarının çözümü için çaba göstermeliyiz” diye konuştu.

Ayetullah Haşimi Rafsancani Tahran Emir Kebir Teknik Üniversitesi öğretim üyelerine karşı yaptığı konuşmanın devamında ise günümüz dünyasında çok uyanık olunması gerektiğini ve Amerika ve Avrupa başta olmak üzere bazı güçlerin geçmişte yürüttükleri sömürgeci politikalarını günümüzde ise farklı bir şekilde uygulamaya çalıştıklarını belirterek, “İran bölgenin güvenli limanı konumunda ve bölgenin korunmasında büyük rol üstlenebilir” diye ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.