Ayetullah Rafsancani: İran dünya ile teamül ve işbirliği peşindedir

  • 24 Nisan 2016
  • 814 kez görüntülendi.
Ayetullah Rafsancani: İran dünya ile teamül ve işbirliği peşindedir

İran İslam Nizamının Maslahatlarını Belirleme Kurulu başkanı Ayetullah Rafsancani, İran İslam Cumhuriyetinin dünya toplumu ile teamül ve işbirliği peşinde olduğunu söyledi.

Ayetullah Haşimi Rafsancani, dün İran İslam Nizamının Maslahatlarını Belirleme Kurulu oturumunda yaptığı açıklamada, İran devletinin kendi halkına ve iç yeteneklerine dayanarak bağımsızlık siyasetlerini güçlü bir şekilde hangi şartlarda olursa olsun sürdüreceğini ama aynı zamanda dünya toplumu ile teamül ve işbirliği peşinde olduğunu söyledi.

Ayetullah Rafsancani, nükleer anlaşma KOEP’e de temasla, anlaşmayla birlikte İran ile Avrupa bankaları ve ticareti arasında yaşanan bazı sorunların ve engellerin kalktığını belirterek, Amerika’nın resmen Avrupa bankaları ile İran arasındaki ilişkilerde ve bu ülkelerin İran’la alış veriş yapabileceklerini ve her hangi bir engellin kalmadığını açıkladığını söyledi.

Ayetullah Rafsancani, Amerikalıların kendi ülkelerinde sorunlar yaşadığını hatırlatarak bu sorunlarını halletmesi gerektiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.