Ayetullah Rafsancani: İslam dünyasının en önemli meselesi Filistin sorunudur

  • 21 Ekim 2015
  • 787 kez görüntülendi.
Ayetullah Rafsancani: İslam dünyasının en önemli meselesi Filistin sorunudur

Ayetullah Haşimi Rafsancani, Filistin sorununun bazı İslam ülkeleri tarafınca önemsizleştirildiğinden dolayı üzüntüsünü belirterek, İslam dünyasının en önemli meselesinin Filistin sorunu olduğunu söyledi.

İran İslam Cumhuriyeti Düzenin Yararını Teşhis Konseyi Başkanı Ayetullah Haşimi Rafsancani bugün Filistin’in Tahran Büyükelçisi Selah Zovavi’yi kabul ettiği görüşmede, Filistin halkının direnişinin İslam dünyası ve özellikle de İran İslam Devrimi için ilham kaynağı olduğunu hatırlattı ve “Filistin İslam dünyasının en önemli meselesidir” dedi.

Ayetullah Rafsancani bu görüşmede ayrıca İran’ın Filistin konusundaki tutumunun istikrarlı olduğunu da hatırlatarak, “İslam ülkelerinin bu gaflet uykusundan uyanmalarını ve Müslümanların tek yürek olarak İslam’ın en aziz mekanı olan Filistin’e yardım etmelerini umuyoruz” diye konuştu.

Bu ikili görüşmede Filistin’in İran Büyükelçisi Selah Zovavi ise Filistin’deki son gelişmelerle ilgili bir bilgilendirme yaparak, İran’dan geçen yıllardan beri ve istikrarlı bir politika izleyerek Filistinliler’in direnişine verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.