Ayetullah Rafsancani: Suudi rejimi bombardımanla amacına ulaşamaz

  • 16 Nisan 2015
  • 960 kez görüntülendi.
Ayetullah Rafsancani: Suudi rejimi bombardımanla amacına ulaşamaz

İran Nizamın Maslahatını Belirleme Kurumu Başkanı Ayetullah Ekber Haşimi Rafsancani, Arabistan rejiminin, Yemen’i bombardıman etmekle amaçlarına ulaşamayacağını vurguladı.

İslam inkılabı muhafızlar ordusu komutanları ile görüşen Ayetullah Rafsancani, Siyonist rejim İsrail’in Lübnan Hizbullah hareketi ve Lübnan milleti karşısında uğradığı hezimetlerin Suud rejimi için iyi bir ders olması gerektiğini, Arabistan rejiminin hatalarını sürdürdüğü takdirde, bir bataklığa saplanan bir insanın kurtulmak için çırpınmasına ve çırpındıkça daha da bu bataklığa batmasına benzeyeceğini vurguladı.

Bölge ülkelerine hakim olan içler acısı durumdan duyduğu esefi dile getiren Ayetullah Rafsancani, bölge ülkelerinin iç çatışmalar ve terör saldırıları gibi ciddi meselelerle uğraştığı bir sırada, İslam ülkelerinin birbirine saldırması, bu kaygılara eklendiğini beyan etti.

Ayetullah Rafsancani, mevcut münakaşaların çözümü için tek yolun siyasi diyalog ve müzakereden ibaret olduğunu, bu müzakereler geciktikçe vebali, bu durumu sabote edenlerin boynuna olduğunu vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.