Ayetullah Rafsancani: Trump’ın açıklamaları mantıksız ve akıldışıdır

  • 14 Aralık 2015
  • 931 kez görüntülendi.
Ayetullah Rafsancani: Trump’ın açıklamaları mantıksız ve akıldışıdır

İran İslam Cumhuriyeti Düzenin Yararını Teşhisi Konseyi Başkanı, Amerika’da başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçilerin aday adayı Trump’un açıklamalarını Amerikan yöneticilerinin geleceği için zararlı olarak niteledi.

İRİB’in haberine göre, Ayetullah Rafsancani, dün yaptığı açıklamada, ABD’de Cumhuriyetçi Parti’nin başkan aday adaylarından Donald Trump’ın açıklamalarını kınarken, Trump’un müslümanların Amerika’ya girmesine izin verilmemesine dair açıklamalarının mantıksız ve akıldışı olduğunu söyledi.

Rafsancani, 60’dan fazla İslam ülkesinde hristiyanların varlığına ve bütün ilahi dinlerin takipçilerinin bir arada yaşadıklarına temasla, ‘maalesef ihtilaf çıkarmaya yönelik açıklamalar ve özellikle de İslam’da yeri olmayan cahiliye ve aşırı görüşlerin, DAEŞ, Taliban ve el’Kaide gibi aşırı gruplarda görüldüğünü” söyledi.

Ayetullah Rafsancani, gençler arasında radikal düşüncelerin etkilerinin de maalesef görüldüğünü belirterek, özellikle gençler olmak üzere İslami öğretiden uzaklaşmanın kişileri çeşitli sapık akımlara götürdüğünü söyledi.

Bilindiği gibi Amerika’da gelecek yıl yapılacak olan başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi partinin aday adayı Donald Trump, yaptığı açıklamada, seçilmesi halinde Müslümanların Amerika’ya girmesine izin vermeyeceğini ve bu konuda son derece sıkı önlemler alacağını bildirmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.