Ayetullah Reisi: Komşularımızın güvenliğini kendi güvenliğimiz olarak görüyoruz

  • 05 Eylül 2021
  • 1.307 kez görüntülendi.
Ayetullah Reisi: Komşularımızın güvenliğini kendi güvenliğimiz olarak görüyoruz

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, dün gece televizyondan halka hitaben canlı olarak yaptığı ilk konuşmasında, İran İslam Cumhuriyeti’nin komşularının güvenliğini kendi güvenliği olarak gördüğünü vurgulayarak, şimdiye kadar 50’den fazla liderle görüşme ve temasta bulunduğunu ve bu görüşmelerde ülkelerle teamülü vurguladığını söyledi.

Ayetullah Seyyid İbrahim Reisi, bu televizyon röportajında ​​Afganistan’daki son gelişmelere atıfta bulunarak, “Afganistan’ın çözümü bu ülkede halkın oyu ve iradesiyle bir hükümet kurmaktır” dedi.

İran Cumhurbaşkanı, İran’ın her zaman Afgan halkının barış, huzur, irade ve arzu hakimiyetini aradığını vurgulayarak, bu ülkede halkın oyu üzerine kurulu bir hükümetin İran ile iyi ilişkiler kurabileceğini de sözlerine ekledi.

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, Afganistan halkının son yıllarda çok acı çektiğini belirterek, Afganistan meselesinin Amerikalıların varlığının sadece hiçbir yerde güvenli olmadığını, aynı zamanda güvenliğe de zarar verdiğini gösterdiğini kaydetti.

Ayetullah Reisi, nükleer müzakerelerle ilgili olarak, “Müzakere ve diyalog bir diplomasi aracıdır ve İran bundan çekinmiyor, ancak Batı ve ABD baskıyla diyalog arıyor” dedi.

İran Cumhurbaşkanı, İran’a baskı yapmanın hiçbir zaman işe yaramadığını ve Batı’nın bunu defalarca yaşadığını, baskı ve tehditlerle diyaloğun kabul edilemez olduğunu vurguladı.

İran Cumhurbaşkanı ayrıca İran’ın istikrarı ve ekonomik güvenliğine atıfta bulunarak, “Bugün İran’da yatırım yapmak için şartlar hazır” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.