Ayetullah Şahrudi: İran İslam inkılabının zaferi emperyalizmin siyasi denklemlerini alt üst etti

  • 08 Şubat 2018
  • 847 kez görüntülendi.
Ayetullah Şahrudi: İran İslam inkılabının zaferi emperyalizmin siyasi denklemlerini alt üst etti

İran İslam nizamının maslahatlarını belirleme kurumu başkanı Ayetullah Seyyid Mahmud Haşimi Şahrudi, İslam inkılabının emperyalizm ve tağut rejimine karşı zaferinin, bölgede emperyalist siyasi denklemlerin bozulmasına neden olduğunu söyledi.

Ayetullah Şahrudi, dün yaptığı açıklamada, emperyalizm ile mücadele ve siyonist İsrail ile direnişin, bugün bölgede ve dünyada siyasi kültür ve asıl bir ilkeye dönüştüğünü belirterek, bu durumun gerçekte İslam cumhuriyeti ve İslam İnkılabının bereketlerinden olduğunu söyledi.

Ayetullah Şahrudi, İran halkının diktatör Şahlık rejimine karşı büyük zaferini ilahi bir mucizeye benzeterek, ‘İslam inkılabı zaferinden sonra, İslam nizamının güvenliği ve askeri durumu aleyhinde düşmanlıkların başladığını ve bu zamana kadar da sürdüğünü ama Allah’ın izniyle hepsinin yenilgiyle sonuçlandığını söyledi.

Ayetullah Şahrudi, İslam inkılabının, bölgede İslami gücün menşei olduğunu belirtti.

İran halkı, 11 şubat 1979 tarihinde rahmetli İmam Humeyni’nin liderliğinde zafere eren İran İslam inkılabının yıldönümünde milyonluk kitleler halinde yürüyüşlere katılarak İslam inkılabı ülkülerine ve İslam inkılabı rehberi Ayetullah Hamanei’ye bağlılığı tazeleyecek.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.