Ayetullah Şeyh İsa Kasım: Bahreyn Halkı Rehberini Asla Unutmaz

  • 24 Nisan 2015
  • 1.325 kez görüntülendi.
Ayetullah Şeyh İsa Kasım: Bahreyn Halkı Rehberini Asla Unutmaz

Ayetullah Şeyh İsa Kasım, yayımladığı bir bildiri ile El-Vifak Cemiyeti genel sekreterinin derhal serbest bırakılması gerektiğini vurguladı ve bu ülke halkının rehberini asla unutmayacağını kaydetti.

Bahreyn’in saygın âlimlerinden olan Ayetullah Şeyh İsa Kasım, yayımladığı bildiride şu ifadeleri kullandı:

El-Vifak Cemiyeti Genel Sekreteri Şeyh Ali Selman’ın yargılanmasının hiçbir hukuki temeli bulunmamaktadır. Bu, Bahreyn halkının ekseriyeti ve aynı şekilde hukuksal kurumların da ortak görüşüdür.

Şeyh Selman hakkındaki muhakemenin geciktirilmesi tamamen siyasi nedenlere dayanmaktadır. Onun gözaltında tutulma sürecinin uzatılması mahkûmiyetinin uzatılması anlamına gelmektedir. Bu da ülkenin milli çıkarlarına aykırıdır ve ülkedeki durumun daha da vahim bir hale gelmesine yol açacaktır. Eğer Şeyh Ali Selman’ı dize getirmek için bunu yapıyorsanız, şunu unutmayın ki; o asla teslim olmayacaktır. Bahreyn halkı da bu süreç içinde düzenledikleri gösterilerle rehberlerini asla unutmayacaklarını gösterdiler.

Şeyh Ali Selman hakkında düzenlenmiş ve ona birtakım suçlamaların isnat edildiği böyle bir dosyanın adaletle ve vatandaşlık hakları ile tamamen çeliştiği herkese malumdur. Ona ve Bahreyn’deki saygın önderlere yönelik bu tutum ve onların gözaltı sürelerini uzatmak, ülkedeki şiddet ve nefreti körüklemekten başka bir fayda sağlamayacaktır. Bu ülkemizdeki her türlü ıslah ve gelişmeyi de olumsuz etkileyecektir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.