Ayetullah Şeyh İsa Kasım Sürgün Edilirse Bahreyn’e İnkılabın Zaferi İle Dönecektir

  • 09 Mart 2017
  • 1.233 kez görüntülendi.
Ayetullah Şeyh İsa Kasım Sürgün Edilirse Bahreyn’e İnkılabın Zaferi İle Dönecektir

Bahreynli siyasetçi ve Ayetullah Şeyh İsa Kasım’ın İran temsilcisi Şeyh Abdullah el Dekak Şeyh İsa Kasım’ın Bahreyn yüksek mahkemesi tarafından başlatılan yargılanma sürecine ilişkin Tasnim Haber Ajansına önemli açıklamalarda bulundu.

Bahreyn mahkemesi tarafından Ayetullah Şeyh İsa Kasım’ın tekrar yargılanma sürecinin başlatılması ile birlikte Al-i Halife rejiminin Şeyh İsa Kasım’ı ülkeden sürgün etmek ve cezaya çarptırmak istediğini vurgulayan Şeyh Abdullah el Dekak “ Al-i Halife rejimi toplumu psikolojik savaş taktikleri ile direnişten geri durmaya ve korkutmaya çalışmaktadır. Bunu ise Ayetullah Şeyh İsa Kasım’ın ülkeden kovulacağına ilişkin yalan haberler üzerinden hayata geçirmeyi amaçlıyorlar” ifadelerini kullanarak Bahreyn halkının asla direnişten geri durmayacağını ve Şeyh İsa Kasım’ı savunmaya devam edeceklerini belirtti.

Al-i Halife rejimi tarafından Bahreyn meclisinden geçen son kanuna ilişkin açıklamada bulunan Şeyh Abdullah söz konusu yasa ile birlikte rejimin hiçbir itiraz hakkı ve açıklama olmadan istediği ismi rahat bir şekilde yargılayacağını kaydetti.

Açıklamalarında Şeyh Abdullah Bahreyn rejiminin toplumu yanıltmaya ve aldatmaya çalıştığını belirterek “ rejim Bahreyn’de halen bir nizamın ve devlet yapısının olduğunu ifade etmekte. Diğer asılsız iddia ve haberler gibi buda rejimin toplumu geri püskürtmek için öne sürdüğü psikolojik bir taktiktir” açıklamasını yaptı.

Bahreyn rejiminin Ayetullah Şeyh İsa Kasım hakkında yakalama kararı çıkartması halinde taraftarlarının asla buna izin vermeyeceğini kaydeden Şeyh Abdullah böylesi bir durumda çok fazla kan akacağını belirterek “ Bahreynli gençler son kanlarına kadar Şeyh İsa Kasım’ı savunmaya devam edeceklerdir. Ve zafer Bahreyn halkının olacaktır” ifadelerini kullandı.

“ Tüm Bahreynli gençler ve direniş sahipleri gece gündüz Şeyh İsa Kasım’ın evinin önünde bir araya gelerek cemaat namazı kılmakta ve dua etmekteler” ifadelerini kullanan Şeyh Abdullah Bahreyn inkılabının kısa zamanda zafere ulaşacağını vurgulayarak “ Elbette ki bu zor ve sabır gerektiren bir süreçtir. Ve Bahreyn halkı tüm bu zorluklar karşısında sabrı seçerek zafere ulaşacaktır” dedi.

Ayetullah Şeyh İsa Kasım’ın Bahreyn’den sürgün edilmesi halinde Bahreyn inkılabının daha fazla güç kazanacağını vurgulayan Şeyh Abdullah “ İmam Humeyni’nin sürgün edilmesi ile güç kazanan İran İslam İnkılabında olduğu gibi Bahreyn’de de benzer bir süreç yaşanmaktadır. Ve geçmişte İmam Humeyni’nin inkılap zaferi ile sürgünden dönmesi gibi Ayetullah Şeyh İsa Kasım da Bahreyn’e inkılabın zaferi ile dönecektir” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.