Ayetullah Sıddıki: Amerika Büyük Şeytandır!

  • 27 Mart 2015
  • 842 kez görüntülendi.
Ayetullah Sıddıki: Amerika Büyük Şeytandır!

Yeni Hicr-i Şemsi yılında kılınan ilk Tahran Cuma namazının geçici hatibi Ayetullah Sıddıki, Suudi Arabistan’ın uluslararası hukuku ihlal ederek Yemen’e karşı düzenlediği hava saldırılarını kınadı ve İran ve 5+1 Grubu arasında devam eden Nükleer Müzakereler’e değinerek, İran ve Batılı taraf arasında imzalanacak her türlü anlaşmada İran’a karşı uygulanan tüm ambargo ve yaptırımların kaldırılması gerektiğine vurgu yaptı.

Ayetullah Sıddıki, ABD Başkanı Barack Obama’nın Nevruz münasebetiyle yayımladığı kutlama mesajına değindi ve “Amerika Büyük Şeytandır ve bu mesajda bile her şeyi İran’ın başına yıkmaya çalıştıklarını gördük. Obama bu mesajda Nükleer Müzakerelerin bir sonuca ulaşmaması durumunda suçlu olan tarafın İran olacağını iddia etmişti ama İmam Hamaney yaptıkları konuşmada, İran içerisinde hiç bir siyasi oluşum ve akımın nükleer konunun diplomatik yollardan çözüme kavuşmasına karşı olmadığını söylediklerini de gördük” diye konuştu.

Tahran Cuma namazı hatibi ayrıca varılacak olası bir Nükleer Anlaşma’da İslami Düzen’in belirlediği kırmızı çizgilere dikkat edilmesi gerektiğine ve tüm yaptırım ve ambargoların tek aşamada kaldırılması gerektiğine de vurgu yaptı.

Ayetullah Sıddıki bu haftaki Tahran Cuma namazı hutbelerinde, bölgede cereyan eden son gelişmelere de değinerek, Suudi Arabistan’ın Yemen’e karşı ve uluslararası hukuku ihlal ederek düzenlediği hava saldırılarına karşı olduklarını belirterek, bu hava saldırılarında hayatını kaybeden sivil halka Allah’tan rahmet diledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.