Ayetullah Sıddıki: Halkımız her zaman dininin ülkülerini destekliyor ve seçim sandıklarına da canı gönülden gidip oy kullanacaklardır

  • 19 Şubat 2016
  • 749 kez görüntülendi.
Ayetullah Sıddıki: Halkımız her zaman dininin ülkülerini destekliyor ve seçim sandıklarına da canı gönülden gidip oy kullanacaklardır

Tahran Cuma Namazi Geçici Hatibi, “Anayasayı Koruyucular Konseyi’ni eleştirenler, oluşturulacak yeni Meclisi etkisizleştirmek istiyor” dedi.

Ayetullah Kazım Sıddiki, ülkenin şuanki en büyük meselesinin bir hafta sonra yapılacak seçimler olduğunu belirterek, “Seçimler 3 aşamada önem arzediyor. Birinci olarak halkın kendi mukadderatını belirlemek konusu ortaya çıkıyor” diye konuştu.

Halkın seçim sandıklarına gidip oy kullanmasının onların hala İslam İnkılabı, şehitler ve İmam Humeyni’ye biat ettiklerini ve İslam İnkılabı’nın ülkülerini benimsediklerini gösterdiğine değinen Ayetullah Sıddiki, “Halk seçimlerde daha güçlü bir şekilde katkı sağlarsa güçlü, işlev, İslam İnkılabı’na vefalı ve mustazafları seven bir meclis kurulabilir” diye açıkladı.

Amerika ve İsraik kanallarının bu yıl herkesi seçimlere katılmaya çağırdığını söyleyen Ayetullah Sıddiki, “Ancak onlar birkaç kurumu zedelemeye çalışıyor. İlk olarak Velayet-i Fakih’i ve sonra Anayasayı Koruyucular Konseyi’nin konum ve itibarını hedef tahtasına oturtmuşlar. Fakat amaçlarına ulaşması imkansız gibi gözüküyor” diye belirtti.

İslam İnkılabı karşıtlarının Anayasayı Koruyucular Konseyi’ni hedef aldıklarını söyleyen Ayetullah Sıddiki, “Dünya Mazlumları Rehberi İmam Ayetullah Hamanei’nin de daha önce söylediği gibi, Anayasayı Koruyucular Konseyi’ni hedef almanın arkasında art niyetler yatmaktadır” açıklamasında bulundu.

İslam İnkılabı karşıtlarının önümüzde seçimleri yapılacak Meclis itibarsızlaştırmaya çalıştığının aştını çizen Ayetullah Sıddiki,” Anayasayı Koruyucular Konseyi’nin yasal yetkileri olmazsa kurulacak meclisin de yetkisi ve yasallığı kalmaz ve dolayısıyla ülkede yasal boşluk ortaya çıkar” diye kaydetti.

İmam Ayetullah Hamanei ve İmam Humeyni’nin Anayasayı Koruyucular Konseyi’ni desteklemesine işaret eden Ayetullah Sıddiki, “Siz bu desteklerin karşısında her zaman şüphe uyandırmaya çalışıyorsunuz” dedi.

İslam İnkılabı karşıtlarının dindar adayları aşırı olarak nitelendirmeye çalışıtğını da dile getiren Ayetullah Sıddiki, “Bizim halk cihat ve İslam’ı seviyor ve Amerika ile İsrail’i düşmanı gibi görüyor. Halkımız her zaman dininin ülkülerini destekliyor ve seçim sandıklarına da canı gönülden gidip oy kullanacaklardır” diye ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.