Ayetullah Sistani’den Iraklılara Uyarı

  • 10 Mart 2018
  • 1.456 kez görüntülendi.
Ayetullah Sistani’den Iraklılara Uyarı

Ayetullah Sistani, Irak halkına gelecek seçimlerle ilgili tavsiyelerde bulundu. Ayetullah Sistani’nin Ofisi tarafından yayımlanan bildiride; Iraklıların parlamentonun belirlenmesi ve doğru adayların seçilmesine katılmalarının gerekli olduğu vurgulandı.

Irak’taki dini lider ve Necef kentindeki Havza’nın da kurucusu olan Ayetullah el-Uzma Seyyid Ali el-Hüseyni Sistani’nin Ofisi tarafından gelecekteki seçimle alakalı olarak yayımlanan bildiride şu ifadelere yer verildi: “Önümüzdeki parlamento seçimleri oldukça önemlidir ve seçimlere katılmayanlar geleceklerini belirleme fırsatını başkalarına bırakmış olacaklardır.

Irak’ın şuan ekonomik ve siyasi açıdan zor bir dönemden geçtiğini kimse inkar edemez. Akıllıca katılımlar sonucunda seçim değişimi getirecektir. Irak halkından adaylara oy vermeden önce, onların geçmişi ve dürüstlükleri konusunda araştırma yapmalarını istiyoruz. Irak halkından ayrıca aşiret anlayışını bir kenara bırakmalarını ve liyakat sahibi adayları seçmelerini istiyoruz. Ülkemize faydası olmayacak kişileri bırakın.”

Irak seçim yüksek komisyonu 10 gün önce şu ilamda bulundu: Parlamento seçimlerinin adayları için seçim çalışmaları 11 Nisan’da başlayıp 11 Mayıs’ta sona erecektir.

Irak Parlamentosu seçimleri ise 12 Mayıs’ta yapılacak. Seçimlere toplamda 88 koalisyon, parti ve aday katılacak.

Parlamentoda seçim sonrası bir önceki parlamentoda olduğu gibi toplam 328 milletvekili bulunacak ve 24 milyon Iraklı seçimlerde oy kullanacak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.