Ayetullah Yezdi: Müslümanlar Suudi rejiminin cinayetlerine tepki göstermeliler

  • 03 Ocak 2016
  • 822 kez görüntülendi.
Ayetullah Yezdi: Müslümanlar Suudi rejiminin cinayetlerine tepki göstermeliler
İran Rehberlik Fakihler Meclisi başkanı Ayetullah Muhammedi Yezdi, dünya müslümanlarından Suudi rejiminin cinayetleri karşısında sessiz kalmamalarını istedi.

Fars haber ajansına göre, Ayetullah Yezdi, Suudi rejiminin bu ülkenin tanınmış İslam alimlerinden Şeyh Nemr’ı idam etmesini kınadığı açıklamasında, bu mücadeleci İslam aliminin kanında Suudi yöneticilerinin boğulacağını ve kuşkusuz onun mücadelesi ve yolunun devam edeceğini belirterek, dünya müslümanlarından bu cinayet karşısında sessiz kalmamalarını istedi.

Ayetullah Yezdi, Suudi rejiminin Şeyh Nemr’ı idam etmesinden hedefinin, bu rejimin Yemen’de aldığı yenilgiler ile bu rejimin aynı şekilde Irak Suriye, Lübnan, ve Bahreyn’deki siyasetlerinde aldığı yenilgilerin üstünü örtmek olduğunu bildirdi.

Bu arada Rehberlik Fakihler Meclisi başkan vekili Ayetullah Mahmud Haşimi Şahrudi de, Şeyh Bakır Nemr’ın idam edilmesinden dolayı büyük esef ve üzüntü duyduğunu belirterek, bugün İslam ümmeti için, siyonist rejim ve Amerika’nın kuklası olan Suudi rejimini ortadan kaldırma zamanının geldiğini ve bunun için bu rejim aleyhinde kıyam etmelerini isterken, binlerce müslümanın kanının akıtan ve Haremeyni Şerif ve İslam toprakları üzerinde sulta kuran bu rejimin elini kesmelerini istedi.

Bu arada İslam Mezheplerini Yakınlaştırma Kurumu da, yayınladığı bildiride, Arabistan’ın mücadelesi seçkin İslam alimi Şeyh Nemr’ın idam edilmesini kınarken, İslam dünyasından Suudi cani rejimine karşı birleşmelerini istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.