Azerbaycan Başbakanı Nevruz Memmedov istifa etti

  • 08 Ekim 2019
  • 601 kez görüntülendi.
Azerbaycan Başbakanı Nevruz Memmedov istifa etti

Azerbaycan Cumhuriyeti Başbakanı Nevruz Memmedov’un istifa ettiği açıklandı.

 Azerbaycan Cumhuriyeti Parlamentosu’nun bugün sabah gerçekleşen oturumunda Azerbaycan Cumhuriyeti Milli Meclisinin Başkanı Oktay Esedov, Başbakanı Novruz Memmedov’un istifa ettiğini açıkladı.
Yeni Azerbaycan Partisi Genel Başkanı Novruz Memmedov, geçtiğimiz yıl 21 Nisan tarihinde başbakanlık görevine gelmişti. Nevruz Memmedov’un istifa nedeni ise açıklanmadı.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Memmedov’un istifasının ardından Ekonomik İşler Danışmanı Ali Esedov’u başbakanlık için ismini meclise sundu.

Bu arada, Azerbaycan Cumhuriyeti’nde, meclis dışındaki muhalif partilerin oluşturduğu “Milli Şura” adlı koalisyon, hükümet karşıtı protesto düzenledi.

Bakü Valiliği yakınlarında düzenlenen izinli gösteriye Milli Şura üyeleri ve destekçileri katıldı.

Yönetim aleyhine sloganların atıldığı, pankartların açıldığı mitingde yapılan konuşmalarda, âdi suçlardan hüküm giyen fakat muhaliflerce siyasi tutuklu oldukları öne sürülen kişilerin salıverilmesi, toplantı ve gösteri özgürlüğünün kısıtlanmaması talep edildi.

Gösteride, fiyat artışının önüne geçilmesi, yolsuzlukların önlenmesi, sosyal politikalara önem verilmesi gibi konular da gündeme getirildi. Yaklaşık bir saat süren gösteri, bildiri okunmasının ardından sona erdi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.