Azerbaycan Cumhuriyeti, Ermenistan, Cezayir, Lübnan liderlerinden taziye mesajı

  • 10 Ocak 2017
  • 1.041 kez görüntülendi.
Azerbaycan Cumhuriyeti, Ermenistan, Cezayir, Lübnan liderlerinden taziye mesajı

Azerbaycan Cumhuriyeti, Ermenistan, Cezayir, Lübnan ve Afrika Boynuzu ülkeleri liderleri Ayetullah Rafsancani’nin vefatı münasebetiyle İslam inkılabı rehberi, İran milleti ve cumhurbaşkanına taziye mesajı gönderdiler.

Azerbaycan Cumhuriyeti cumhurbaşkanı İlham Aliyev, İslam inkılabı rehberi ve İran cumhurbaşkanına  gönderdiği ayrı ayrı mesajda Ayetullah Rafsancani’nin vefatı münasebetiyle taziyelerini bildirerek, onun, uzak görüşlü ve  dirayetli bir siyasetçi olduğuna vurgu yaparak; ”Haşimi Rafsancani, İran ve Azerbaycan Cumhuriyeti ilişkilerinin gelişmesi ve kalkınmasında  çok büyük rol oynamıştır’ dedi.

Ermenistan cumhurbaşkanı Serkisyan da,  İran cumhurbaşkanına gönderdiği mesajda,  Rafsancani’nin  her zaman Ermenistan halkının zihninde  kalacağını  bildirerek taziyelerini iletti.

Afrika Boynuzu ülkeleri liderleri de  yayınladıkları ayrı ayrı mesajda,  İran cumhurbaşkanı ve İran milletine taziyelerini bildirdiler.

Lübnan cumhurbaşkanı da,  İran cumhurbaşkanı Ruhani’ye gönderdiği mesajda, Ayetullah Rafsancani’nin Lübnan’ın birlik ve beraberliği ve toprak bütünlüğünün korunması için  ciddi çaba gösterdiğini bildirdi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.