Azerbaycan Cumhuriyeti İslam Partisinin Tutuklu Lideri Dr. Muhsin Semedov’un Sağlık Durumu Kötü

  • 28 Eylül 2017
  • 1.180 kez görüntülendi.
Azerbaycan Cumhuriyeti İslam Partisinin Tutuklu Lideri Dr. Muhsin Semedov’un Sağlık Durumu Kötü

Bakü’den gelen haberlere göre, İslam Partisi Lideri Dr. Muhsin Semedov hapishanede çok kötü şartlarda tutulmuş bulunuyor. Bu bağlamda Semedov’un avukatı Yalçın İmanov hapishanede müvekkili ile yaptığı görüşmenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada; Gobustan hapishanesine getirildiği 21 Temmuz’dan beri Semedov’un ailesi tarafından gönderilen gıda malzemelerini almaktan yoksun bırakıldığını, ayrıca ailesiyle görüşmesine ve hatta telefon teması kurmasına izin verilmediğini vurguladı.

Korkunç bir hapishane olan Gobustan hapishanesine İslam Partisi Lideri’nin başka bir tutuklu ile birlikte gönderildiği günden beri Muhsin Semedov, küçük bir koğuşta hiç uygun olmayan şartlarda tutulmuş bulunuyor.

Semedov’un bulduğu koğuşta sağlık şartlarının da iyi olmadığı, zindanın duvarları ve tabanının betondan olduğu ve koğuştaki tuvaletin derme çatma olduğu ifade ediliyor.

Azerbaycan Cumhuriyeti’ndeki hapishanelerin durumu gereken standartların çok uzağında olduğu ve sağlık şartlarının da hiç iyi olmadığı için, Gobustan yetkililerinin İslam Partisi Lideri’ne işkence uygulamaya çalıştığından hiç bir kuşku yok.

Bakü yetkilileri, İslam Partisi Lideri gibi büyük bir insanın moralini bozmak için muhtelif yöntemleri kullanmış olsalar da, bu bağlamda bir başarı elde edemedikleri gibi kendileri muhtelif ruhi ve psikolojik hastalıklara yakalanmışlar.

Ayrıca İslam Partisi’nin tutuklu liderine yapılan psikolojik ve cismi eziyetler, uzmanlar ve muhtelif partilerin liderlerinin olumsuz tepkisine yol açmıştır.

Nitekim muhalif partilerin kurduğu Ulusal Konsey Başkanı Prof. Cemil Hasanlı bu tür olaylara karşı yaptığı açıklamada; “dindar ve inançlı insanların temelsiz ve sahte ithamlarla tutuklanmalarının genellikle ülke yasaları ve Kuran-i Kerim’in şeri kurallarına aykırıdır” ifadesini kullandı.

Azerbaycan Cumhuriyeti’nde insan haklarını savunan ünlü aktivist Aslan İsmailov da Muhsin Semedov’un işkence edilmesini tein ederek şöyle ifade etti: “Semedov asla zindan kurallarını ihlal etmiş değil.”

El Hareketi Lideri Eldar Namazov da, İslam Partisi Lideri’ne zindanda yapılan kötü muameleyi eleştirerek, her zamanki gibi Azerbaycan Cumhuriyeti yetkililerinin siyasi ve akidevi düşüncelernden dolayı tutuklanan insanların haklarını çiğnediğini belirtti.

Bu arada; son günlerde Azerbaycan Cumhuriyeti yönetiminin baskılarına rağmen başkent Bakü’de düzenlenen protesto eylemi sırasında, “Hüseyin Hüseyin sloganımız, şehadet iftiharımız” sloganı attılarak, tutuklu dindarlar ve siyasilerin serbest bırakılmasını istediler.

Eyleme katılan İslamcı protestocular, İslam Partisi lideri Muhsin Semedov, Müslüman Birlik Partisi Lideri Hac Tali Bakırzade, Hac Serdar Haci Hasanli, Hac Zülfikar Mikailzade, Hac Abgül Süleymanov, Ha Elman Agayef, Hac Elçin Kasımov gibi tutuklu alimler ve aktivistlerin posterlerini taşıdılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.