Azerbaycan: İsrail’in Körfez Arap Ülkeleri ile İlişkileri Destekliyoruz

  • 17 Nisan 2017
  • 1.609 kez görüntülendi.
Azerbaycan: İsrail’in Körfez Arap Ülkeleri ile İlişkileri Destekliyoruz

Azerbaycan’ın Amerika’daki Büyükelçisi Elaine Süleymanov, İsrail gazetelerinden Jerusalem Post’a verdiği röportajda Bakü’nün sözde Ortadoğu barışını ilerletmek için birçok kolu olmadığını ama Tel Aviv’in güçlü bir müttefiki olarak, İslam ülkeleriyle olan sıcak diplomatik ilişkileri nedeniyle faydalı olabileceğini belirtti.

Süleymanov İsrail ile bölgesel toplantıların düzenlenmesinin çok iyi bir plan olduğunu vurguladı.

Azerbaycan’ın Amerika’daki Büyükelçisi, İsrail ve Körfez Arap ülkeleri arasındaki ilişkilerin geliştiğini belirterek, ‘Trump hükümeti bölge ülkelerinin İsrail ile daha fazla yakınlaşmasını istiyor ve ben bunun doğru bir istek olduğunu ve böyle olması gerektiğini düşünüyorum’ dedi.

Süleymanov Trump hükümeti ve Amerika’nın eski Başkanı Barack Obama Hükümetini kıyaslayarak, ‘Obama hükümeti belli ölçüde ideolojik bir hükümetti ve Trump Obama’ya göre daha eylemcidir’ ifadesinden bulundu.

Azerbaycan’ın Amerika’daki Büyükelçisi, Washington ve Bakü arasındaki ilişkileri, ‘bölgesel sorunlarla karşı karşı , stratejik, enerjiye ve terörle mücadeleye odaklı’ olarak değerlendirdi.

Süleymanov Azerbaycan ve Siyonist Rejim arasındaki ilişkiyi de ‘köklü’ olarak nitelendirerek, ‘yaşamın devamı, mevcut gerçekleri anlamaktır’ ifadesinde bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.