Azerbaycan Milletvekilinden ABD karşıtı yasa tasarısı

  • 27 Aralık 2015
  • 1.121 kez görüntülendi.
Azerbaycan Milletvekilinden ABD karşıtı yasa tasarısı

Azerbaycan Milli Meclisi’ne, ABD’nin bazı hükümet üyelerine vize verilmemesini, tüm kurumlarla ilişkilerin gözden geçirilmesini, yapılmış anlaşmalara son verilmesini, yeni ticari ilişkilerin kurulmamasını ve iki ülke arasındaki ilişkilerin durdurulmasını içerin yasa tasarısı sunuldu.

Milletvekili Rövşen Rzayev’in hazırladığı yasa tasarısında, ABD’de yaşanan insan hakları ihlallerine, yolsuzluk ve seçimlerde yapılan hilelere dikkat çekilerek, ABD’li bazı yetkililerin Azerbaycan’a girişinin yasaklanması ve Azerbaycan ile ABD arasındaki ilişkilerin durdurulması tavsiye edildi.

ABD’nin çeşitli kurumlarının çifte standartlarla Azerbaycan’ı etki altında tutmaya çalıştığı vurgulanarak, bu ülkede, son yıllarda dini ve milli ayrımcılık, islamofobi gibi akımların arttığı, ifade ve basın özgürlüğüne kısıtlamaların getirildiği, siyasetçilerin yolsuzluğa bulaştığı ileri sürüldü.

Kızılderililere, zencilere yapılanların tarihten örneklerle hatırlatılan, son dönemlerde yaşanan Ferguson olaylarına değinilen tasarıda, ABD istihbaratının sosyal medya aracılığıyla insanları yasa dışı dinlediği savunuldu.

ABD’de yaşanan yolsuzluk olayları ve seçimlerde yapılan usulsüzlüklere ilişkin örnekler verilerek, ABD’nin diğer devletlerin iç işlerine karıştığı öne sürüldü.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.