Azerbaycan’da Bir Camii Yıkıldı, Protestolar Başladı

  • 12 Nisan 2017
  • 1.389 kez görüntülendi.
Azerbaycan’da Bir Camii Yıkıldı, Protestolar Başladı

11 nisanda Abdurrahmanbey  camisi gece saatlerinde yıkıldıktan sonra müslümanlar yıkım kararı verilmiş Hacı Cavad isimli caminin karşısına toplandılar. Caminin iki güne yıkılacağını duyuran polis, herkesin camiden uzaklaşmasını talep etmiştir. Polisin bu talebine uymayan gençlere karşı zor kullanan polis, 4-5 vatandaşı gözaltına almıştır. “Hacı Cavad” Camisinin dini icması dün Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’e caminin yıkılmaması için mektup yazmıştı.

Azerbaycan’ın başkenti Bakü… Tarihi Hacı Cavad Camii hakkında yıkım kararı verilmesini halk protesto ederek polise engel olmaya çalışıyor. Oysa camiye asılmış resmi levhada bu abidenin devlet tarafından korunduğu yazıyor. Ne büyük ironi… Bu manzara Azerbaycan’a yakışmıyor!

Hacı Cavad cami Bakü’nün merkezi konumdaki camisi. Camide “Kuran geceleri” yapılmaktadır. Cami ilahiyatçıların yetiştirilmesinde büyük işlev görmekte ve küçük bir medrese gibidir. Bu bölgedeki tüm evler sahiplerinden alınmış ve yerinde yeni binalar, siteler projesi durumundadır.

Cami yıkılma haberi birkaç gün önce sosyal medya ve medyada yayıldıktan sonra ülkenin diyaneti konumundaki Dini Komisyon’un memurları caminin yıkılmayacağını bildirdi. Ancak bir gün sonra caminin yıkılacağını duyurdu.

 

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.